Πληροφορίες για συμφωνία στο Eurogroup
Δημοσίευση: 20 Φεβ. 2015, 19:37
Συμφωνία επί κειμένου φαίνεται πως επιτεύχθηκε στο Eurogroup, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η μορφή της συμφωνίας και εάν θα είναι οριστική, ή θα χρειαστεί να οριστικοποιηθούν στη συνέχεια κάποιες λεπτομέρειες.
Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο οι 19 υπουργοί Οικονομικών στοχεύουν σε συμφωνία επί ενός κοινού ανακοινωθέντος που θα αποσαφηνίζει ορισμένους τομείς που αφορούν την παράταση της δανειακής σύμβασης και το πέρασμα στη συνέχεια σε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τον οποίο ενημέρωσε ότι αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στο σημερινό Eurogroup θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή.
in.gr
20:02:15
Η Γερμανία ανοίγει «παράθυρο» συμφωνίας με την Ελλάδα
Δημοσίευση 19 Φεβρουαρίου 22:40
Σκληρή απάντηση στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με αφορμή τον χαρακτηρισμό «Δούρειος Ίππος» στην ελληνική επιστολή, «που πολλοί έχουν αναγνωρίσει ως αμοιβαία επωφελή λύση», έδωσε η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η στάση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είναι αυτή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «Δούρειος Ίππος». Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η γερμανική στάση σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί μια πραγματική συζήτηση μεταξύ εταίρων.
Bloomberg: «Παράθυρο συμφωνίας»
Ένα δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg το βράδυ της Πέμπτης, που επικαλείται Γερμανό αξιωματούχο, κάνει λόγο για παράθυρο συμφωνίας και αλλαγή στάσης από πλευράς Γερμανίας. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Γερμανία θεωρεί πως η πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα στις υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης μπορεί να αποτελέσει μια βάση για διαπραγματεύσεις και δεν κρίνει απαραίτητα αναγκαίο να υποβληθεί νέο προσχέδιο από την Ελλάδα.
Σκληρή διαπραγμάτευση στο EuroWorking Group
Στα άκρα παραμένει η στάση των Γερμανών σύμφωνα με διαρροές από το EuroWorking Group. Σύμφωνα με ανεπίσημο έγγραφο, η γερμανική πλευρά επανέλαβε την αρνητική της διάθεση έναντι του αιτήματος που υπέβαλε η Αθήνα, για παράταση της δανειακής σύμβασης, χαρακτηρίζοντας το αίτημα ως «Δούρειο Ίππο».
Ανταπαντώντας, το μέγαρο Μαξίμου με εξίσου σκληρό ύφος τονίζει ο «χαρακτηρισμός της ελληνικής επιστολής, που πολλοί έχουν αναγνωρίσει ως αμοιβαία επωφελή λύση, ως Δούρειο Ίππο στην Ευρώπη ("Trojan horse"), σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί μια πραγματική συζήτηση μεταξύ εταίρων» και συνεχίζει: «Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη στάση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ως ‘Δούρειο Ίππο’ όσων δεν θέλουν αμοιβαία επωφελή συμφωνία για την Ευρώπη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στην παρέμβασή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται η φράση ‘current programme’ έξι φορές!».
Ιδιαίτερα σκληρό είναι το έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ στο Euro Working Group. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η ελληνική επιστολή δεν είναι «καθόλου ξεκάθαρη», και δεν περιέχει σαφή δέσμευση για επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος. Αποτυγχάνει να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι τα ελληνικά μέτρα, είναι «εντελώς ασαφές» το πώς η κυβέρνηση της Ελλάδος «θα αποκληρώσει τις υποχρεώσεις της» και ότι δεν συμβαδίζει με τη θέση που εξέφρασε το Eurogroup κατά την τελευταία συνεδρίασή του. Στη συνέχεια κάνει λόγο για «Δούρειο Ίππο», που έχει σαν στόχο να λάβει χρηματοδότηση-«γέφυρα» και στην ουσία να τερματίσει το παρόν πρόγραμμα. «Σε αυτή τη βάση, δεν έχει κανένα νόημα να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε μια ανακοίνωση για το Eurogroup της Παρασκευής», τονίζει το έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, και καταλήγει: «Χρειαζόμαστε μία ξεκάθαρη και πειστική δέσμευση από την Ελλάδα, η οποία μπορεί να εμπεριέχει τρεις σύντομες και ευνόητες φράσεις: «Αιτούμεθα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, κάνοντας χρήση της ενσωματωμένης ευελιξίας. Θα συμφωνήσουμε με τους θεσμούς για οποιαδήποτε αλλαγή των μέτρων στο υπάρχον μνημόνιο. Και στοχεύουμε στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος».
koutipandoras.gr
Τηλεφωνική συνομιλία Αλ. Τσίπρα - Ολάντ σε θερμό κλίμα
Δημοσίευση Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 22:03
Τηλεφωνική επικοινωνία σε θερμό κλίμα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Ο Γάλλος Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι. «Θα συζητήσω το όλο θέμα και με την Άγκελα Μέρκελ στην αυριανή μας συνάντηση», φέρεται να είπε ο Γάλλο πρόεδρος.
Ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Η συνομιλία τους διήρκεσε περίπου 50 λεπτά μαζί με τις μεταφράσεις.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η συζήτηση ήταν σε θετικό κλίμα και στην κατεύθυνση να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.
Και ενώ ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έσπευσε να απορρίψει το ελληνικό αίτημα που υποβλήθηκε το πρωί για παράταση της δανειακής σύμβασης, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κινήθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος.
«Χαίρομαι που η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει ένα νέο πρόγραμμα, είμαι υπέρ του να μην πούμε πρόωρα ναι ή όχι» σημείωσε και χαρακτήρισε την «νέα στάση» της ελληνικής κυβέρνησης «σημείο αφετηρίας το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε για διαπραγματεύσεις και να μην το απορρίψουμε εκ των προτέρων δημόσια».
Θα έπρεπε, τόνισε ο κ. Γκάμπριελ, να δώσουμε στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον χρόνο και τη δυνατότητα για σοβαρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και μόνο μετά να αξιολογήσουμε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. «Τώρα είναι πολύ νωρίς για αυτό», κατέληξε.
Ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για την δημοσιονομική πολιτική Λόταρ Μπίντινγκ καλωσόρισε την «υποχώρηση», όπως είπε, της ελληνικής κυβέρνησης και έκανε λόγο για «δείγμα επιστροφής στην Αθήνα της λογικής και της αξιοπιστίας απέναντι στις συμφωνίες».
Το SPD «θα μπορούσε να στηρίξει στη Βουλή μια παράταση μιας ελαφράς διαφοροποίησης του ισχύοντος προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μπίντινγκ και πρότεινε σε αυτή τη βάση το Eurogroup να σκεφθεί εκ νέου πώς θα χαλαρώσει λίγο το βάρος για την Ελλάδα.
naftemporiki.gr
23:48:25
2015-02-19
Ομιλία του πρωθυπουργού με φόντο τα κινέζικα πολεμικά
Δημοσίευση 19 Φεβρουαρίου 19:35
Τα πλοία του 18ου Κινεζικού Στόλου που έχουν αγκυροβολήσει στο Πειραιά υποδέχθηκε και επίσημα στις επτά το απόγευμα της Πέμπτης ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Τα πλοία βρίσκονται στην περιοχή στο πλαίσιο της επιχείρησης κατά των πειρατών στον στενό του Άντεν.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στην μακρά ιστορία των δύο λαών.
Τόνισε την συνεργασία στην θάλασσα που υπάρχει ανάμεσα στα δύο κράτη τόσο με την ναυπήγηση πλοίων ελληνικού ενδιαφέροντος στην Κίνα αλλά και στο εμπόριο. Εξήρε την συνεργασία των δύο πολεμικών ναυτικών Ελλάδας - Κίνας στην καταπολέμηση της πειρατείας. Έκανε λόγο για νέα περίοδο στις αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών. Δήλωσε έτοιμος να παρέχει η Ελλάδα την στήριξή της στην Κίνα στο θέμα της προώθησης των προϊόντων της στην Ευρώπη. Υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας σε πολλούς τομείς επεσήμανε. Συνεργασία θα υπάρξει και στους τομείς Πολιτισμού και Τουρισμού. Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει σημαντική πύλη της Κίνας στην Ευρώπη επανέλαβε επισημαίνοντας πως δύο λαοί με αξιοπρέπεια μπορούν να συνεργαστούν. Τέλος ευχήθηκε καλή χρονιά επ αφορμή του νέου ημερολογιακού Κινεζικού έτους.
Ο Κινέζος πρέσβης από την πλευρά του επεσήμανε μεταξύ άλλων πως υπάρχει η ανώτατη εκτίμηση της Κίνας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού της Ελλάδας και του προέδρου της Δημοκρατίας. Η θάλασσα έχει ενώσει τις δύο χώρες επεσήμανε. Εξήρε την συμβολή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στον απεγκλωβισμό Κινέζων πολιτών από ζώνες κινδύνου. Χαρακτήρισε τον Πειραιά "Μαργαρίτα" της Ελλάδας. Αναφέρθηκε τέλος στην πραγματοποίηση του "ονείρου" της COSCO για εμπορικές δραστηριότητες στην Ευρώπη μέσω του Πειραιά που έγινε εφικτό χάριν στην Ελλάδα.
Ο επικεφαλής του Κινεζικού Στόλου έγινε την Πέμπτη δεκτός και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
koutipandoras.gr
Το ελληνικό αίτημα διχάζει την Ευρώπη, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο
Δημοσίευση: 19 Φεβ. 2015, 16:51
Το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης και η στάση της Γερμανίας απασχολούν τον διεθνή Τύπο, καθώς τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στην Ελλάδα.
H απόρριψη του αιτήματος από τη Γερμανία αποτελεί πρώτη είδηση σε μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς.
Το BBC αναφέρεται στην απόρριψη του ελληνικού αιτήματος, τονίζοντας ότι νωρίτερα υπήρχαν σημάδια ότι ένας συμβιβασμός είναι πιθανός.
«Η Ελλάδα υψώνει τη λευκή σημαία της λιτότητας στις Βρυξέλλες» γράφει σε ανάλυσή του ο Λάρι Έλιοτ του Guardian. «Η απόφαση της Αθήνας να αποδεχθεί μία επέκταση του δανείου δείχνει ότι η τρόικα δεν ήθελε πραγματικά να διαπραγματευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ -επιθυμούσε συνθηκολόγηση» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.
Ο Έλιοτ αναφέρεται στις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι δεν είναι παράλογες. Εκτιμά, πάντως ότι είναι μάλλον απίθανο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποσπάσει πολλά από όσα ζητάει και τονίζει ότι η Ελλάδα απέτυχε να χρησιμοποιήσει το πιο ισχυρό της όπλο: την απειλή ότι θα φύγει από το ευρώ.
«Θα ήθελε το Eurogroup να ρισκάρει χάος, δεδομένης της επισφαλούς κατάστασης της οικονομίας;» αναρωτιέται ο συντάκτης και διερωτάται εάν θα ήθελε η Άνγκελα Μέρκελ να μείνει στην ιστορία ως η γερμανίδα καγκελάριος, στη θητεία της οποίας χάθηκαν όσα επιτεύχθηκαν εδώ και μισό αιώνα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
«Η Γερμανία απορρίπτει το αίτημα για επέκταση του δανεισμού, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους» γράφει το Bloomberg.
O γαλλικός Monde αναφέρει ότι η επιστολή της Αθήνας διχάζει Γερμανία και Κομισιόν, αναφερόμενος στη διαφορά στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Γιούνκερ και του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η επιστολή της Αθήνας διχάζει την Ευρώπη είναι ο τίτλος του γερμανικού Spiegel. Το περιοδικό γράφει ότι με το αίτημα της Αθήνας για οικονομική βοήθεια «η διαμάχη πάει στον επόμενο γύρο».
«Νέα τροπή παίρνει το ελληνικό δράμα χρέους: η γερμανική κυβέρνηση κατέρριψε τις ελπίδες για πράσινο φως για επέκταση της δανειακής σύμβασης» αναφέρει η Handelsblatt.
H Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) επισημαίνει ότι η πολυαναμενόμενη επιστολή έφτασε από την Ελλάδα, αλλά ότι δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία.
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα Die Zeit δεν έκρυβαν την έκπληξή τους, δεδομένου ότι, σύμφωνα με την εκτίμησή τους, η Αθήνα είχε αποδεχθεί όλους τους όρους του Eurogroup και το μόνο στο οποίο επέμενε ήταν μια μεγαλύτερη ευελιξία σε ορισμένα θέματα, όπως, για παράδειγμα, για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος.
«Το Βερολίνο υψώνει τοίχο» γράφει η ιταλική La Repubblica, αναφερόμενη στις δηλώσεις της γερμανικής κυβέρνησης.
Η Ελλάδα και οι πιστωτές της από την Ευρωζώνη θα πρέπει να εργασθούν για να γεφυρώσουν τις διαφορές τους όσον αφορά τους όρους της παράτασης του προγράμματος στήριξης, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος από την Αθήνα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.
Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συγκάλεσε για αύριο το συμβούλιο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ενώ αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι το θέμα θα αντιμετωπιζόταν με μία τηλεδιάσκεψη, υποδηλώνει ότι οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της παραμένουν σημαντικές, σημειώνει ωστόσο το δημοσίευμα.
Στην στάση της Γερμανίας αναφέρονται και οι New York Times, τονίζοντας ότι η Γερμανία ως η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης είναι «ο πιο βασικός παίκτης στις διαδικασίες».
in.gr
Αθήνα προς Βερολίνο: Στο Eurogroup θα φανεί ποιος θέλει λύση και ποιος όχι
Δημοσίευση: 19 Φεβ. 2015, 16:46
Με έναν σαφή υπανιγμό ότι το αίτημα της Ελλάδας απευθύνεται στο Eurogroup και όχι στο Βερολίνο, απαντά ατύπως η ελληνική κυβέρνηση στο απορριπτικό σχόλιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως διατυπώθηκε μετά την υποβολή του αιτήματος για εξάμηνη παράταση.
«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιστολή προς το Eurogroup ζητώντας εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Το αυριανό Eurogroup έχει μόνο δύο επιλογές: Να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα. Εδώ θα φανεί ποιος θέλει να βρεθεί λύση και ποιος όχι» σημειώνεται από πηγές προσκείμενες στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια.
Λίγες ώρες μετά την υποβολή του ελληνικού αιτήματος, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να το απορρίψει ως ανεπαρκές λέγοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που τέθηκαν στο Eurogroup.
«Η πρόταση δεν οδηγεί σε ουσιαστική λύση. Κινείται στην κατεύθυνση μιας χρηματοδότησης-γέφυρα χωρίς να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του προγράμματος» αναφέρει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ.
Πιο θετική ήταν η πρώτη αντίδραση της Κομισιόν, η οποία δήλωσε ότι το ελληνικό αίτημα αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό.
in.gr
"Ναι" από Βρυξέλλες, "όχι" από Βερολίνο στο αίτημα της Αθήνας
Δημοσίευση 19 Φεβρουαρίου 15:45
Σαφής διάσταση έχει προκύψει ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Βερολίνο όσον αφορά στο αίτημα της Ελλάδας για παράταση της "Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης". Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βλέπει θετικά το αίτημα, αντίθετα με το Βερολίνο που φέρεται να το απορρίπτει.
Συγκεκριμένα, διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν πως η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε το ελληνικό αίτημα για παράταση της χρηματοοικονομικής βοήθειας, επικαλούμενα το γερμανικό πρακτορείο DPA. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Bloomberg, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Ζίγκερ ανέφερε ότι το ελληνικό σχέδιο επιδιώκει χρηματοδότηση-γέφυρα, χωρίς εκπλήρωση του προγράμματος. Επίσης, τονίζει ότι η ελληνική επιστολή δεν πληροί τα συμφωνηθέντα κριτήρια του Eurogroup, ενώ προσθέτει ότι δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης.
Στη βελγική πρωτεύουσα πάλι, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς είχε δηλώσει ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης μπορεί να ανοίγει το δρόμο για έναν "εύλογο" συμβιβασμό με τους πιστωτές της, ενώ το χαρακτήρισε ως "θετική ένδειξη". Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το αίτημα αποτελεί ένα θετικό σημάδι που θα συμβάλλει στη σταθερότητα στην ευρωζώνη. Τέλος, διευκρίνισε ότι οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν λεπτομερώς την επιστολή της Ελλάδας και θα συντάξουν την απάντησή τους.
«Η νέα πρόταση βασίζεται σε μια χρηματοδότηση - γέφυρα και δεν εκπληρώνει τους όρους του προγράμματος», δήλωσε ο , εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ. «Το ελληνικό αίτημα, δεν αποτελεί ουσιαστική λύση» πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ως πρώτο θετικό βήμα ανοίγοντας το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό.
Οι προϋποθέσεις θα συζητηθούν την Πέμπτη στο Euroworking Group και την Παρασκευή στο Εurogroup πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, επισημαίνοντας πως υπήρξαν το τελευταίο 24ωρο εντατικές συζητήσεις ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ
Οι διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της παραμένουν πολλές αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, και η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα πρέπει να εργασθούν για να γεφυρώσουν τις διαφορές τους όσον αφορά τους όρους της παράτασης.
Την Παρασκευή λοιπόν στις 4 το απόγευμα θα εξεταστεί το Ελληνικό αίτημα 6μηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης και σε αυτή θα συμπεριληφθούν οι αποπληρωμές των ομολόγων που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα οποία λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αντίστοιχα.
koutipandoras.gr
23:46:06
2015-02-19