lefkada-news

Σκληρό ροκ έως την κάλπη με... αυτόφωρες διαδικασίες

Σκληρό ροκ λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου με εκατέρωθεν βολές ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ και τον Α. Τσίπρα.

Σκληρό ροκ λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου με εκατέρωθεν βολές Τσίπρα - Μεϊμαράκη, από την Κρήτη και τη Ρηγίλλης. Από τους «αυτοφωράκηδες» και το ποιος αντιπροσωπεύει το «παλιό» και ποιος το «νέο», μέχρι το θέμα των τηλεμαχιών οι προεκλογικές κόντρες και το πολιτικό θερμόμετρο δείχνουν να βρίσκονται ήδη «στο κόκκινο».

 

H κόντρα για τους «αυτοφωράκηδες»

Το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο Mega, σημείωσε, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει, διότι όταν λέει αυτοδύναμος που δεν μπορεί και όταν λέει μόνο με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλο σημαίνει ότι αυτός μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση. Γιατί σκέφτεται ίσως, σου λέει "40 χρονών είμαι, να πάω εγώ τώρα να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη, να περάσουν 1-2 χρόνια, να` ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουν μέσα"».

Σχολιάζοντας την αναφορά Μεϊμαράκη ο Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη είπε: «Δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια ούτε για συνεργάτη. Οι βαρόνοι του κόμματός του τον θέλουν για αυτοφωράκια αλλά αυτοφωράκια της ήττας στις εκλογές, όχι αυτοφωράκια της εξουσίας».

Και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι πότε βγαίνει και τον κατηγορεί ότι θέλει να κλέψει την ψήφο του λαού για να μείνει στην εξουσία και πότε ότι θέλει να αποδράσει. «Τι από τα δύο άραγε συμβαίνει; Και τα δύο μαζί δεν γίνονται».

 

Αλαλούμ και αντιπαραθέσεις και για τα debate

Εν τω μεταξύ νέο αλαλούμ επικρατεί αναφορικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των debate των αρχηγών , με τα κόμματα να εξαντλούνται στα διαδικαστικά ζητήματα και να μην συζητούν την ουσία, δηλαδή τους όρους διεξαγωγής μιας σοβαρής συζήτησης για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Ενώ νωρίτερα, όλα έδειχναν πως οι ημερομηνίες των δύο τηλεμαχιών είχαν «κλειδώσει» για τις 10 και τις 14 Σεπτεμβρίου -η πρώτη ημερομηνία αφορούσε το debate μεταξύ όλων των πολιτικών πλην Μιχαλολιάκου και η δεύτερη ημερομηνία εκείνο μεταξύ Τσίπρα και Μεϊμαράκη- το απόγευμα της Τρίτης προέκυψαν νέα ζητήματα.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, αμέσως μετά την επικοινωνία που είχε η εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεροβασίλη με τη διευθύντρια τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά, η τελευταία έδωσε στη δημοσιότητα τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, χωρίς ωστόσο να έχουν ενημερωθεί οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, γεγονός που τους προκάλεσε εκνευρισμό καθότι κάποιοι εξ αυτών δεν μπορούν να αλλάξουν το πρόγραμμά τους. Ειδικότερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γεννηματά έχει προγραμματίσει να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στις 10 του Σεπτέμβρη και θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς.

Ο εκπρόσωπος του  ΠΑΣΟΚ, πρότεινε ως εναλλακτική στην κ. Γεροβασίλη την 8η και 9η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, τις εν λόγω ημερομηνίες, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρόκειται να επισκεφθεί το Στρασβούργο. Στις επαφές που ακολούθησαν έδειξε πάντως διατεθειμένος να αλλάξει το πρόγραμμά του.

Ενδεικτική του κλίματος είναι η αναφορά που έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του στη Ρηγίλλης:

Όπως σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης είχε κανονίσει την επόμενη εβδομάδα ταξίδι στην Ευρώπη αλλά είναι έτοιμος να το αναβάλει για να γίνουν τα debate και να ξέρει ο ελληνικός λαός την αλήθεια πριν πάει στις κάλπες.

 

Το «παλιό» και το «νέο»

Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρίσκεται και το ζήτημα του «παλιού» και του «νέου».

«Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Τρίτης από τα Χανιά. Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη», επισήμανε, μιλώντας σε  δημάρχους των Χανίων.

«Εμείς είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε το μέλλον» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Πρόοδος δεν σημαίνει να υιοθετούμε κάθε τι καινούριο, κάνοντας πειράματα», σημείωσε στην ομιλία του απο τη Ρηγίλλης, την ιστορική έδρα της ΝΔ.

«Δεν θα αναφέρω το όνομα του πρώην πρωθυπουργού γιατί εδώ χτυπά η καρδιά της ΝΔ», είπε ο επικεφαλής της ΝΔ . «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Ελληνες όχι για να τους διχάσουμε. Μην πάει χαμένη καμία ψήφος», πρόσθεσε.

Άμεση ήταν η απάντηση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σχολιάζοντας την προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ έξω από τα κτίρια της Ρηγίλλης έκανε λόγο για μάταιη προσπάθεια αναπαλαίωσης.

«Απόψε, στην οδό Ρηγίλλης επιχειρήθηκε μια μάταιη προσπάθεια αναπαλαίωσης.
«Αναπαλαίωση», όμως, δεν χρειάζεται μόνο το κτίριο της Ρηγίλλης. Γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο απαιτεί επειγόντως η  πολιτική του παλιού κομματικού συστήματος που εκπροσωπεί ο κ. Μεϊμαράκης», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Του παλιού, του καταδικασμένου, αυτού που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ο ελληνικός λαός έχει κρίση και μνήμη. Γνωρίζει, ότι το μέλλον δεν χτίζεται με παλιά υλικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας από τα Ανώγεια, σημείωσε το βράδυ της Τρίτης πως «κάναμε έναν συμβιβασμό για να τα βγάλουμε πέρα αλλά δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι. Είμαστε υπερήφανοι για τη μάχη που δώσαμε όλους αυτούς τους μήνες. Είμαστε υπερήφανοι που υπερασπιστήκαμε το δίκαιο του ελληνικού λαού».

«Βρεθήκαμε απέναντι σε μεγαλύτερες δυνάμεις από τις δικές μας και στο τέλος όταν μας έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο κάναμε την επιλογή να μην πέσουμε στην παγίδα που μας είχαν στήσει», τόνισε. «Από την πρώτη στιγμή, πριν από 7 μήνες από εδώ στα Χανιά, είχαν ετοιμάσει ένα σχέδιο. Έβλεπαν πως η αγωνία ενός λαού δεν είναι δυνατό να συγκρατηθεί. Είχαν προσχεδιάσει τα πάντα ακόμη και το κλείσιμο των τραπεζών», σημείωσε μεταξύ άλλων.

thetoc.gr

23:05:32

2015-09-01

 

>