Συναίνεση και για τη Λιβύη ζήτησε ο πρωθυπουργός
Κάλεσμα συναίνεσης και για το θέμα της Λιβύης απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα «δε συμμετέχει στους βομβαρδισμούς, δε διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη».
Ενημερώνοντας το Σώμα για τις εξελίξεις ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε το ζήτημα της Λιβύης «θέμα εθνικής σημασίας που μπορεί να μας επηρεάσει σημαντικά», τονίζοντας παράλληλα ότι επιδιώκει να υπάρξει ένα πεδίο συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι σέβεται και τιμά τη φιλία που έχει χτίσει όλ’ αυτά τα χρόνια με τους αραβικούς λαούς, επεσήμανε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία όλων των δυνάμεών μας που συμμετέχουν υποστηρικτικά στην επιχείρηση ενώ ξεκαθάρισε ότι η ελληνική επικράτεια είναι ασφαλής.
«Η Ελλάδα ορθά στηρίζει την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι «η χώρα μας οφείλει να δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις και να δηλώνει έμπρακτα τη φιλειρηνική της στάση».
«Φρίκη» χαρακτήρισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την ώρα που γίνεται πόλεμος «να μιλάμε για τις ευκαιρίες που δίνει αυτός», ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να «μπει» σε αυτόν τον πόλεμο για να συμμετάσχει στη διανομή της πίτας ως φτωχός συγγενής.
Για φαρισαϊσμό έκανε λόγο ο Γιώργος Καρατζαφέρης λέγοντας ότι τώρα δήθεν όλοι κόπτονται για τους αμάχους. Υποστήριξε επίσης ότι οι συμμαχικές δυνάμεις παρανομούν και η Ελλάδα – όπως είπε- δεν έχει κανέναν λόγο να παρανομήσει.
Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι προχωρά σε ανεύθυνες επιλογές «στο πλαίσιο της προσφιλούς του σας συνήθειας να δίνει στους ισχυρούς περισσότερα από όσα ζητούν» είπε χαρακτηριστικά.
Αντιπαράθεση για το Ίδρυμα Καντάφι
Αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών προκάλεσαν και οι σχέσεις της οικογένειας Παπανδρέου με τον Μοαμάρ Καντάφι, αλλά και η ύπαρξη του ονόματος του Γιώργου Παπανδρέου στην ιστοσελίδα του ιδρύματος Καντάφι.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ποτέ δεν συμμετείχε στο ίδρυμα και ποτέ δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του να εγγραφεί το όνομά του στην ιστοσελίδα αλλά όπως είπε «είχαν βάλει το όνομά μου χωρίς τη δική μου συγκατάθεση, εκτός αν θεωρείτε αξιόπιστο το site του κ. Καντάφι και όχι αυτά που λέω.»
Κατώτερη της προσωπικότητάς του, χαρακτήρισε τη δικαιολογία –όπως είπε- του πρωθυπουργού ο Γιώργος Καρατζαφέρης υποστηρίζοντας ότι στο site του ιδρύματος Καντάφι υπήρχε καλωσόρισμα του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ιούνιο του 2009 «και δεν μπορέσατε να ζητήσετε να το σβήσουν;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
skai.gr