Κατάργηση χιλιάδων θέσεων στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο Δ. Ρέππας
Την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία βρίσκεται προ των πυλών.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο κ. Ρέππας θέτει ακόμη θέμα άρσης της μονιμότητας με ενδεχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος μετά το 2013.
Σε ό,τι αφορά την εργασιακή εφεδρεία, επισημαίνει πως αφορά 30.000 εργαζομένους, από το σύνολο των αμέσως ή εμμέσως αμειβομένων από τον κρατικό προϋπολογισμό και αυτό θα γίνει με κριτήρια «που σχετίζονται με τα προσόντα και την κοινωνική κατάσταση καθενός».
«Ο κ. Ρέππας εμφανίζεται σήμερα με τη ρομφαία του μεταρρυθμιστή, προαναγγέλλοντας ότι "δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις είναι περιττές και πρέπει να καταργηθούν", όταν χθες μόλις αποκαλύφθηκε ότι υπό την πολιτική του εποπτεία, όταν ήταν υπουργός Μεταφορών, υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτιο συλλογική σύμβαση στον μπαταχτσή ΟΣΕ (που χρωστά πάνω από ένα δις φόρους στο κράτος), με την οποία οι περικοπές στα επιδόματα που προέβλεπε το πρόγραμμα εξυγίανσης καταργήθηκαν από την πίσω πόρτα της "προσωπικής διαφοράς», παρατήρησε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας ο Θ. Σκυλλακάκης.
Λήγει η προθεσμία για τις λίστες της εφεδρείας
Εν τω μεταξύ, λήγει σήμερα η προθεσμία που είχε δοθεί σε 151 επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου προκειμένου να αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών καταλόγους με το πλεονάζον προσωπικό, ώστε αυτό να ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που είχε αποσταλεί στις ΔΕΚΟ στις 12 Σεπτεμβρίου, το εν λόγω προσωπικό πρέπει να είναι τουλάχιστον το 10% του συνόλου των εργαζομένων ανά ΔΕΚΟ.
Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση στο πλαίσιο των νέων μέτρων, ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό.
Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
2011-09-27
naftemporiki.gr