lefkada-news

Ιόνια Οδός:Σε δέκα μέρες δίνεται το Μενίδι-Θέμα ημερών η πλήρης ολοκλήρωση του οδικού άξονα


Η Ιόνια οδεύει προς το τέλος.. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και όπως όλα δείχνουν σε λιγότερο από έναν μήνα, ο αυτοκινητόδρομος, στο σύνολό του πλέον, θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία.

Στο τμήμα του Μενιδίου απομένουν ελάχιστες εργασίες.Το δυσκολότερο και πλέον επικίνδυνο τμήμα εθνικού οδικού δικτύου στην χώρα, σύντομα θα είναι παρελθόν. Ο λόγος για την εθνική από την Άρτα μέχρι την Αμφιλοχία με τις περίφημες στροφές του Μενιδίου...

 

IONIA_MENIDI



Ο δρόμος αυτός θα αντικατασταθεί από την Ιόνια Οδό, διευκολύνοντας έτσι ουσιαστικά τις μετακινήσεις και κάνοντας το ταξίδι πιο γρήγορο και πιο ασφαλές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τους Σελλάδες Άρτας μέχρι τον κόμβο Αμφιλοχίας θα παραδοθεί στην κυκλοφορία σε δέκα μέρες δίνοντας πραγματική ανάσα στην Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα.

Στο βόρειο άκρο της Ιόνιας τα εργοτάξια έχουν πάρει φωτιά, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εργασίες τόσο στον κύριο άξονα όσο και στα παράπλευρα έργα, όπως είναι ο κόμβος στα Σερβιανά που ενώνει την Ιόνια με την Εθνική Ιωαννίνων Αθηνών αλλά και οι γέφυρες για την εξυπηρέτηση των οικισμών.

 

aionv4



Βάσιμη εκτίμηση είναι ότι ο άξονας μπορεί να είναι έτοιμος και στο τμήμα αυτό, το τελευταίο, μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι τα δύο τμήματα, από την Αμφιλοχία μέχρι τους Σελλάδες και από την Πέρδικα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας έχουν συνολικό μήκος 41 χιλιόμετρα.

Σαράντα ένα χιλιόμετρα που θα προστεθούν το επόμενο διάστημα στον υπόλοιπο αυτοκινητόδρομο και θα αλλάξουν οριστικά τον χάρτη στην Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.

epiruspost.gr  13/7/2017 11.30μ.μ

>