lefkada-news

Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου Daniel Harding

12, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
20:30

Μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου υπό τη διεύθυνση του Μόνιμου Προσκεκλημένου Αρχιμουσικού της, του Bρετανού Ντάνιελ Χάρντινγκ, σε έργα Ρίχαρντ Στράους, Σούμαν, Βάγκνερ και Μπραμς.

πρόγραμμα:

- Richard Strauss: Don Juan, συμφωνικό ποίημα
- Robert Schumann: Κοντσέρτο για πιάνο, έργο 54
- Richard Strauss: Τάδε έφη Ζαρατούστρα, συμφωνικό ποίημα

Σολίστ: Hélène Grimaud πιάνο

Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου
Μουσική διεύθυνση: Daniel Harding

Μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου. Η London Symphony Orchestra-LSO δεν περιορίζει τη δραστηριότητά της στις συναυλίες αλλά πρωτοπορεί με σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, το LSO Discovery (προγράμματα τοπικής, εθνικής και διεθνούς κλίμακας στα οποία έχουν πρόσβαση περίπου 60.000 άτομα ετησίως, κέντρο μουσικής εκπαίδευσης, συνεργασία με το BBC, με τη Σχολή Γκίλντχολ, το Μπάρμπικαν κλπ.). Διαθέτει ακόμα δική της δισκογραφική εταιρεία (LSO Live) και επεκτείνεται στον τομέα της ψηφιακής μουσικής.
Στα 100 και πλέον χρόνια της λειτουργίας της συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης για τους καλύτερους μουσικούς από όλο τον κόσμο.
Μόνιμος Αρχιμουσικός της Ορχήστρας είναι ο κορυφαίος ρώσος μαέστρος Βαλέρι Γκέργκιεφ.  Ο Σερ Κόλιν Ντέιβις έχει την τιμητική θέση του Προέδρου και Μόνιμοι Προσκεκλημένοι Αρχιμουσικοί είναι ο Ντάνιελ Χάρντινγκ και ο Μάικλ Τίλσον Τόμας. Με την Ορχήστρα έχουν συνεργαστεί μεγάλα ονόματα όπως ο Μπέρναρντ Χάιτινκ, ο Πιερ Μπουλέζ, ο Αντρέ Πρεβέν και ο Σάιμον Ρατλ.
Μόνιμη στέγη της LSO είναι το Μπάρμπικαν του Λονδίνου όπου δίνει τουλάχιστον 70 συναυλίες το χρόνο. Εμφανίζεται παράλληλα σε τακτική βάση στο Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης και στη Σαλ Πλεγιέλ του Παρισιού ενώ πραγματοποιεί περιοδείες σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Ιαπωνία, Άπω Ανατολή).
Οι ηχογραφήσεις της Ορχήστρας περιλαμβάνουν αυτή τη στιγμή πάνω από 70 δίσκους πολλοί από τους οποίους έχουν αποσπάσει τις μεγαλύτερες διακρίσεις (Grammy, Gramophone και Classical Brit).
Ο Ντάνιελ Χάρντινγκ συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους μαέστρους της γενιάς του. Γεννήθηκε στην Οξφόρδη και άρχισε την καριέρα του ως βοηθός του σερ Σάιμον Ρατλ στη Συμφωνική του Μπέρμιγχαμ. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Κλάουντιο Αμπάντο ως βοηθός του στη Φιλαρμονική του Βερολίνου.
Είναι Μόνιμος Προσκεκλημένος Αρχιμουσικός στη Συμφωνική του Λονδίνου, Μουσικός Διευθυντής της Συμφωνικής της Σουηδικής Ραδιοφωνίας, Μόνιμος Αρχιμουσικός της Ορχήστρας Δωματίου Μάλερ και Καλλιτεχνικός Συνεργάτης της Νέας Φιλαρμονικής της Ιαπωνίας.
Παράλληλα προσκαλείται συχνά να διευθύνει τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, όπως η Στάατσκαπέλλε της Δρέσδης, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, η Κοντσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ, η Γκεβάντχαους της Λειψίας, η Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου και η Φιλαρμονική της Βιέννης. Έχει διευθύνει επίσης μερικές από τις σημαντικότερες ορχήστρες των ΗΠΑ (Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας, Φιλαρμονική του Λος Άντζελες και Συμφωνική του Σικάγου).
Ο Ντάνιελ Χάρντινγκ ηχογραφεί αποκλειστικά για την Deutsche Grammophon, και έχει αποσπάσει τις μεγαλύτερες δισκογραφικές διακρίσεις όπως: Choc de l’année (1998 & 2002), Grand Prix de l’Académie Charles Cros, Gramophone κλπ. Η ηχογράφηση της όπερας του Μπρίττεν Billy Budd (όπου διηύθυνε τη Συμφωνική του Λονδίνου) βραβεύθηκε με Grammy.
«… η Ελέν Γκριμώ είναι πράγματι μια ξεχωριστή μουσικός, ικανή να μετουσιώνει την κατά βάση κρουστή φύση του πιάνου και να δημιουργεί μαγικούς κόσμους …»
International Record Review, Λονδίνο, Δεκέμβριος 2008

megaron.gr                                                                                                     Τετάρτη 09.02.11

>