lefkada-news

Για τη «Χώρα Προέλευσης» οι περισσότερες υποψηφιότητες στα βραβεία της Ακαδημίας

Ανακοινώθηκαν αργά το μεσημέρι οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Τις περισσότερες υποψηφιότητες συγκεντρώνει η Χώρα προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα, σε 11 από τις 16 κατηγορίες των βραβείων.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, από την οποία θα αναδειχθούν οι φετινοί νικητές.

Συνολικά, υποβλήθηκαν στην Ακαδημία 17 ταινίες μυθοπλασίας, επτά ντοκιμαντέρ και 25 μικρού μήκους. Από αυτές, υποψήφιες για τα βραβεία είναι 11 ταινίες μυθοπλασίας, τρία ντοκιμαντέρ και πέντε μικρού μήκους.

Για τις ταινίες ψήφισαν σε μυστική ψηφοφορία, από τις 10 έως 12 Μαρτίου, 117 μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Τάσος Μπουλμέτης, χαιρέτισε τον θεσμό των βραβείων της Ακαδημίας, που απονέμονται για δεύτερη χρονιά φέτος, σχολιάζοντας με αισιοδοξία: «Είμαστε σε μια πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό κινηματογράφο, με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε ξένα Φεστιβάλ και αποκορύφωμα την υποψηφιότητα του Κυνόδοντα στα φετινά Όσκαρ. Και επί πλέον, είμαστε ενώπιον ενός νέου νόμου κι ενός φρέσκου ΔΣ στο Κέντρο Κινηματογράφου».

TANEA.GR

>