lefkada-news

Συναυλία ενότητας και αλληλεγγύης

       
Σε έναν ναό κατάμεστο από κόσμο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η συναυλία του Μεγάρου Μουσικής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, μία συναυλία που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Νωρίτερα ο αρχιεπίσκοπος σε λόγο που απηύθυνε προς το πλήθος τόνισε ότι "η εκκλησία έχει αποστολή να ενώνει του ανθρώπους όπως και η μουσική" και επεσήμανε "ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η εκκλησία θα πρέπει να συμβάλει στην παραγωγή πολιτισμού".

Εκ μέρους του Μεγάρου Μουσικής ο πρόεδρος του , κ. Μάνος τόνισε ότι "πρόκειται για μια εκδήλωση ενότητας, με στόχο της ανάδειξη της πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας, με στόχο να προβληθεί ο λόγος, ο σεβασμός και ο διάλογος και να αναδειχθεί στους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι ο πολιτισμός ενώνει".

Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και ιδιαιτέρα γύρω από την εκκλησία υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφάλειας, καθώς ακραία στοιχεία έξω από την εκκλησία νωρίτερα επεδίωξαν να δημιουργήσουν επεισόδια, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά του αρχιεπισκόπου και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και παράλληλα προσπάθησαν και μέσα στο ναό να προκαλέσουν επεισόδια μετά το πέρας της ομιλίας του προέδρου του Μεγάρου Μουσικής.

Τη συναυλία παρακολούθησαν, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο προκαθήμενος της Αλβανικής Ορθόδοξης εκκλησίας αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Από newsit.gr

>