lefkada-news

Την έλλειψη κολυμβητηρίου στη Λευκάδα φέρνει στην επιφάνεια εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Τη σημαντική έλλειψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λευκάδας, που είναι η μη ύπαρξη κολυμβητηρίου, φέρνει στην επιφάνεια εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, που καθιστά υποχρεωτικό το μάθημα της κολύμβησης στα σχολεία. Δυστυχώς η Λευκάδα, όπου λόγω θάλασσας τα παιδιά εξοικειώνονται με το νερό από μικρά και θα μπορούσαν να εξελιχθούν, δεν έχει ένα δημόσιο κολυμβητήριο που θα μπορούσε να τα φιλοξενήσει και να αναπτυχθούν εκεί τα σχετικά αθλήματα.

Τώρα ίσως κάποιοι να πουν ότι αυτό είναι πολυτέλεια για τη Λευκάδα, αλλά δεν είναι έτσι. Το κράτος πρέπει να επενδύει στον αθλητισμό για να στρέφει τους νέους προς τα εκεί. Άλλωστε μικρότερες πόλεις από τη Λευκάδα (και οικονομίες..) διαθέτουν τέτοιες εγκαταστάσεις. Οι Λευκαδίτες που ακολούθησαν τον Τηλυκράτη στον αγώνα μπαράζ της Ιτέας επισκέφτηκαν το αθλητικό πάρκο που βρισκόταν έξω από την πόλη και εκτός από το κανονικό γήπεδο, διέθετε βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου και ανοικτό κολυμβητήριο(φωτογραφίες).

 

autopic3186

 

autopic3187 

 

Η Λευκάδα δηλαδή γιατί να μην έχει τέτοιες εγκαταστάσεις;;;

Αναφορά σχετική με κατασκευή κολυμβητηρίου στη Λευκάδα δεν έχει γίνει τον τελευταίο καιρό. Στο παρελθόν υπήρξε συζήτηση για το αν έπρεπε να κατασκευαστεί στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη μεριά της Λιμνοθάλασσας ή στην ευρύτερη περιοχή της Μαρίνας (δείτε εδώ σχετική πρόταση).

 

Σχετικά με την εγκύκλιο για την υποχρεωτική εκμάθηση κολύμβησης(δείτε εδώ), μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Παιδείας, θα ενημερώσει τις σχολικές μονάδες, για τα κολυμβητήρια, στα οποία θα πρέπει να οδηγούνται τα παιδιά των δημοτικών, τα οποία αποφάσισε να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα. Σπεύδει δε να διευκρινίσει ότι το κόστος της μετακίνησης δεν θα καλυφθεί από το Υπουργείο, που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να κληθούν να το καταβάλλουν οι γονείς. Να δούμε με τη Λευκάδα τί θα γίνει που απέχει περίπου οριακά στα χλμ (25) από το κοντινότερο κολυμβητήριο της Πρέβεζας, που ελπίζουμε να λειτουργεί ακόμα, για να ισχύσει η εγκύκλιος.

01:01:42

2016-08-23

 

>