lefkada-news

Βιβλίο με αφιέρωση του Άγγελου Σικελιανού πρόσφερε ο συλλέκτης Τάκης Ευσταθίου για το μουσείο του ποιητή

 

Το βιβλίο του Σπύρου Π. Φίλιππα Ελεύθερη ψυχή, που έχει ιδιόγραφη αφιέρωση του Άγγελου Σικελιανού, πρόσφερε σήμερα ο γνωστός συλλέκτης Τάκης Ευσταθίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, προκειμένου να είναι ένα από τα εκθέματα του νέου μουσείου του  μεγάλου Λευκαδίτη ποιητή, που σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση του Δήμου ολοκληρώνονται οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτηρίου και αρχίζει πια το τελευταίο μέρος του έργου, το μουσειακό.

Ο Τάκης Ευσταθίου επισκέφτηκε σήμερα το Μουσείο του Λευκάδιου Χέρν  μαζί με τη σύζυγο του δισέγγονου του Λευκάδιου Χερν κα Σόκο Κοϊζούμι, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες του μουσείου καθώς και για τον εμπλουτισμό του με νέα εκθέματα από τη συλλογή του Τ. Ευσταθίου. (σχετικά με την επίσκεψη θα υπάρξει νέα ανάρτηση με συνέντευξη της Σόκο Κοϊζούμι). Να σημειώσουμε ότι και οι δυο τους πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του εν λόγω Μουσείου.

 

Ο Τάκης Ευσταθίου εκτός από άλλα εγχειρίδια που πρόσφερε στο Πνευματικό Κέντρο και το Μουσείο Λευκάδιου Χέρν , δώρισε και το βιβλίο με την ιδιόγραφη αφιέρωση του Άγγελου Σικελιανού  στον Γεώργιο Αργύρη που αναφέρει :

«Σ` έναν ηθικό και πνευματικό βράχο, στον αγαπητό μου και σεβαστό μου Γιώργο Αργύρη μ` όλη μου την καρδιά και μ` όλο μου το σεβασμό»

 

 

 

Τα βιβλία παρέλαβαν ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής και ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σπύρος Αρβανίτης που βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο και μαζί με την Ιωάννα Φίλιππα και την ακούραστη εθελόντρια σε θέματα πολιτισμού Χαρά Χήτα υποδέχτηκαν τον κ. Τάκη Ευσταθίου και την Ιαπωνική παρέα αποτελούμενη από τη Shoko Koizumi, την μουσικό -ερμηνεύτρια Mio Matsuda και τον κιθαρίστα της Ryoji Yamaguchi

 


Eπισκέφτηκαν επίσης την αίθουσα `Τάκης Ευσταθίου` που βρίσκεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου και περιέχει σημαντικά εκθέματα με δωρεές του Τάκη Ευσταθίου για μια αναμνηστική φωτογραφία.

 


Το μουσείο στην οικεία του Άγγελου Σικελιανού που θα αποτελεί ένα "κόσμημα" στην πόλη της Λευκάδας όταν ολοκληρωθεί, όπως χαρακτηριστικά έχει πει ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, πρέπει ασφαλώς να υποστηριχθεί στο μουσειολογικό μέρος, από όσους κατέχουν ιστορικά ντοκουμέντα σχετικά με τον Άγγελο Σικελιανό. Ο Τάκης Ευσταθίου, μετά την υποστήριξη του στη δημιουργία του Μουσείου του Λευκάδιου Χερν, είναι από τους πρώτους πάλι που συμβάλει στον εμπλουτισμό των συλλογών και των αρχείων του υπό ίδρυση μουσείου Άγγελος Σικελιανός, που θα βρίσκεται στο Ιστορικό Κέντρο της Λευκάδας, στην οικεία του Λευκαδίτη ποιητή. Μπράβο του!

 

 

22:36:43

2016-05-03

 

>