lefkada-news

Η Λευκάδα γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums - ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε, από το 1977, τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, κατά την οποία η είσοδος σε όλα τα Μουσεία είναι ελεύθερη.

Φέτος, το τιμώμενο Μουσείο, που έχει επιλεγεί από το ICOM, είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό, τόσο για την προσφορά του στον πολιτισμό, όσο και για τον πανελλήνιο χαρακτήρα των συλλογών του, που εκπροσωπούν τις πανανθρώπινες αξίες.

«Μουσεία και πολιτιστικά τοπία»

Για το 2016 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία».

Τα Μουσεία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το τοπίο που τα περιβάλλει. Κύρια αποστολή τους είναι η διατήρηση και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς είτε αυτή βρίσκεται μέσα στο κτιριακό κέλυφος του μουσείου είτε έξω από αυτό. Θα πρέπει, λοιπόν, παρέχοντας τεχνογνωσία, να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο ευρύτερο περιβάλλον συνδιαμορφώνοντας το πολιτιστικό τοπίο, ώστε να αποτελέσουν δυναμικά κέντρα πολιτισμού.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας σε μια προσπάθεια να συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της εν λόγω ημέρας , ανοίγει τους εκθεσιακούς του χώρους από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα της 18ης Μαΐου και προσφέρει ένα ποικίλο πολιτιστικό πρόγραμμα με παρουσιάσεις, προβολές , εκθέσεις και μουσική.

 

Στον εορτασμό συμμετέχουν επίσης στην πόλη της Λευκάδας το Λαογραφικό Μουσείο της Λευκάδας και η Δημόσια Βιβλιοθήκη που προσκαλεί το κοινό να γνωρίσουν τους θησαυρούς της και τη Συλλογή Θρησκευτικών  Κειμηλίων

 


Τη 18η Μαΐου, η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι ελεύθερη.

16:04:38

2016-05-18

>