lefkada-news

Tην επόμενη εβδομάδα η οριστικοποίηση του πακέτου των 11,5 δισ. - Τρόικα: Ικανοποιητική πρόοδος

Χωρίς να κλείσει το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ αλλά και των φορολογικών εσόδων των 2 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου και της τρόικας.

 Οι επικεφαλής αναχωρούν το Σάββατο από τη χώρα μας και θα επιστρέψουν σε περίπου μία εβδομάδα με στόχο να κλείσει το πακέτο της συμφωνίας.

Όπως τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στόχοι της ελληνικής πλευράς είναι να γίνουν δεκτές όσο γίνεται περισσότερες από τις διαρθρωτικές περικοπές του προγράμματος και η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας να είναι έτοιμη πριν από Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

Στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου και των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με στόχο να προσδιοριστεί επακριβώς η αποδοτικότητα κάποιων μέτρων.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε η τρόικα μετά την ολοκλήρωση των επαφών, «η αποστολή είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές από τις αρχές Σεπτεμβρίου και έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι η αποστολή προσβλέπει στη συνέχιση των συζητήσεων, «με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για ένα σύνολο οικονομικών πολιτικών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναθεώρησης.»

Δεν μετατίθεται η έκθεση της τρόικας

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς διέψευσε δημοσίευμα του Reuters που αναφέρει ότι μετατίθεται για μετά τις αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου η έκθεση της τρόικας για το ελληνικό χρέος.

Για «παντελώς ανυπόστατο» δημοσίευμα μιλήσε και ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ολι Ρεν.

2012-09-21

skai.gr

>