lefkada-news

Λαγκάρντ: Σε κίνδυνο η παγκόσμια οικονομία

Κάλεσμα στους Ευρωπαίους να μιλήσουν με μία φωνή απέναντι στην κρίση χρέους απεύθυνε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και επανέλαβε τις ανησυχίες τις όσον αφορά τον κίνδυνο που διατρέχει η παγκόσμια οικονομία.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στη γαλλική Journal du Dimanche, η Λαγκάρντ ανέφερε ότι «η παγκόσμια οικονομία είναι σε μία επικίνδυνη κατάσταση» και συμπλήρωσε ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη είναι «μία κρίση εμπιστοσύνης στο δημόσιο χρέος και στην αντοχή του οικονομικού συστήματος».

«Η σύνοδος της 9ης Δεκεμβρίου δεν ήταν αρκετά λεπτομερής σε οικονομικούς όρους», παρατήρησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν «χρήσιμο για τους Ευρωπαίους να μιλούν με μία φωνή και να ανακοινώσουν ένα απλό και λεπτομερές χρονοδιάγραμμα». «Οι επενδυτές το περιμένουν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, μέρος του προβλήματος αποτελούν οι εθνικές εκκλήσεις για προστατευτισμό, οι οποίες δυσκολεύουν την εφαρμογή στρατηγικών διεθνούς συνασπισμού.

Οι αναδυόμενες χώρες έχουν επίσης επηρεαστεί, συμπλήρωσε, και αναφέρθηκε στην Κίνα, τη Βραζιλία και τη Ρωσία.

Δεν «βλέπει» κραχ στις αγορές εντός του 2012 ο Β. Σόιμπλε

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισετην κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές διαχειρίσιμη και εκτίμησε ότι το 2012 δεν θα γνωρίσουν κραχ.

«Πιστεύω ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Στην ΕΕ υπάρχει μεγάλη αποφασιστικότητα των μελών να διατηρηθεί μία σταθερή κατάσταση», ανέφερε στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Οπως είπε, «θα υπάρξουν ακόμη ορισμένες εκπλήξεις και νευρικότητα αλλά είμαστε σε θέση να τις χειριστούμε». Τέλος, ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι επενδυτές θα βρουν ξανά την εμπιστοσύνη τους στην ευρωζώνη.

2011-12-26

naftemporiki.gr

>