lefkada-news

Σοκ: Τι αλλάζει άμεσα στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

Αλλάζουν άμεσα τα δεδομένα στον ιδιωτικό τομέα. Μετά τις «περικοπές» στον δημόσιο τομέα σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, έρχεται και πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία αναστέλλεται η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταβάλουν την προβλεπόμενη ποσοστιαία αύξηση του 2,6% στα κατώτερα ημερομίσθια και στους βασικούς μισθούς, που προβλέπει η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά να ενσωματωθεί (με την ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου) και μέρος του δώρου Χριστουγέννων και των επιδομάτων Πάσχα και καλοκαιρινή άδειας στον μηνιαίο μισθό, με τη διαφορά όμως ότι η συγκεκριμένη ενσωμάτωση να αφορά μόνο το 50% των επιδομάτων αυτών, οδηγώντας στην ουσία στην άμεση κατάργηση του 14ου μισθού!
Αυτό άλλωστε αποτελεί και έναν από τους βασικούς όρους που θέτει η τρόικα προς το υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρακάμπτεται η διαδικασία της ψηφοφορίας των αλλαγών αυτών από την Ολομέλεια της Βουλής.

2012-01-07

epikaira.gr

>