lefkada-news

Κλείνει η συμφωνία Vodafone-Wind

Ο τηλεπικοινωνιακός χάρτης στη χώρα φαίνεται να αλλάζει με την επικείμενη συμφωνία Vodafone-Panafon και Wind Hellas. Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συμφωνία Vodafone-Panafon και Wind Hellas, σχετικά με τη συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων. Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, και σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να έχει κλείσει οριστικά μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2012, ημερομηνία ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Vodafone Group για το τρίμηνο που έληξε στις 31/12/2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία θα γίνει με ανταλλαγή μετοχών και χωρίς την καταβολή μετρητών, σε αναλογία 60-40 υπέρ της Vodafone. Ετσι στη νέα εταιρεία που θα προκύψει, το 60% θα κατέχει η Vodafone Group που σήμερα ελέγχει το 100% της Vodafone-Panafon και το υπόλοιπο 40% θα ελέγχεται από τους σημερινούς μετόχους της Wind Hellas. Aξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένη στρατηγική εξόδου των μετόχων της Wind Hellas από τη νέα εταιρεία, χωρίς ωστόσο αυτοί να γνωστοποιούνται.

Η συμφωνία των δύο πλευρών όμως δεν προεξοφλεί και την ολοκλήρωσή της. Η συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων υπόκειται στις αποφάσεις των Αρχών ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για τον σκοπό αυτό, η συμφωνία, μόλις δημοσιοποιηθεί, θα υποβληθεί εντός ολίγων ημερών στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να λάβει τη σχετική έγκριση.

Πρακτικά, η ευόδωση της συμφωνίας μεταξύ Vodafone και Wind Hellas θα καταστήσει την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών υπόθεση των δύο κολοσσών Vodafone και Deutsche Telekom.

Από την άλλη πλευρά με τη συγχώνευση των δύο εταιριών θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους των δύο εταιριών και ειδικά της Wind, αφού η καινούρια εταιρία που θα προκύψει θα προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Πηγή: «Η Καθημερινή»

2012-01-31

epikaira.gr

 

>