lefkada-news

Διαμαρτυρία ΠΑΣΕΓΕΣ για την εξαίρεσή της από το Συμβούλιο Αλιείας

Την έκπληξη αλλά και τη διαμαρτυρία της ΠΑΣΕΓΕΣ, για την εξαίρεση των εκπροσώπων Αλιευτικών Συνεταιρισμών της οργάνωσης, από τη σύνθεση του Συμβουλίου Αλιείας, στα πλαίσια του άρθρου 32 του σχεδίου Νόμου με θέμα «Ανάπτυξη Θαλάσσιου και Αλιευτικού Τουρισμού – Λοιπές διατάξεις», εκφράζει με σχετική επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας.

Ολόκληρη η επιστολή και οι επισημάνσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ

Εκφράζουμε την έκπληξη μας, αλλά  και τη  διαμαρτυρία μας, για την εξαίρεση των εκπροσώπων  Αλιευτικών Συνεταιρισμών της ΠΑΣΕΓΕΣ, από τη σύνθεση του Συμβουλίου Αλιείας, στα πλαίσια του άρθρου 32 του σχεδίου Νόμου με θέμα «Ανάπτυξη Θαλάσσιου και Αλιευτικού Τουρισμού – Λοιπές διατάξεις».

Επίσης, ερωτηματικά δημιουργεί η συμμετοχή στο Συμβούλιο Αλιείας και δεύτερης σωματειακής οργάνωσης, επιστημόνων της Δημόσιας Διοίκησης η οποία και  καταλαμβάνει τη θέση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Τονίζεται δε, ότι το Υπουργείο σας πρόσφατα ζήτησε τον ορισμό εκπροσώπου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, για τη χρονική περίοδο 2011-2012, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας, στις 6 Οκτωβρίου 2011.

Επιπρόσθετα, σας γνωρίζουμε ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι Αλιευτικοί Συνεταιρισμοί  εκπροσωπούνται στο  Συμβούλιο  Αλιείας  από το έτος 1987 στα πλαίσια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης  με αριθμό 381327 /1987 (ΦΕΚ. Β. 632).

Πιστεύουμε ότι η εξαίρεση της ΠΑΣΕΓΕΣ  από το Συμβούλιο Αλιείας οφείλεται σε έλλειψη ενημέρωσης  σας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ανάπτυξη του αλιευτικού τομέα είναι αλληλένδετη με τη θεσμοθετημένη διαβούλευση με τους εκπροσώπους των Αλιευτικών Συνεταιρισμών, όπως εξάλλου ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, κρίνεται αναγκαίο να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την έκφραση των θέσεων και απόψεων μας στο Συμβούλιο Αλιείας, ως ουσιαστικού Γνωμοδοτικού Οργάνου στον τομέα της Αλιείας.

Με την ευκαιρία θεωρούμε αναγκαίο να ληφθούν υπόψη ορισμένες κρίσιμες επισημάνσεις μας σε επιμέρους διατάξεις του προτεινομένου Σχεδίου Νόμου.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ

Τζανέτος Καραμίχας

2011-12-09

>