lefkada-news

Θρίαμβος για Γαννιώτη: Και πάλι, παγκόσμιος πρωταθλητής!

Νέος θρίαμβος για τον Κερκυραίο κολυμβητή Σπύρο Γιαννιώτη: κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βαρκελώνη, τερματίζοντας πρώτος στο αγώνισμα των 10km ανοικτής θάλασσας!

Πρόκειται για τη μεγάλη δικαίωση του Κερκυραίου πρωταθλητή κόσμου, ο οποίος έχασε πέρσι το μετάλλιο στα αφιλόξενα νερά της Μ. Βρετανίας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ωστόσο, «πήρε το αίμα του πίσω» λίγο πιο νότια, στην Ιβηρική χερσόνησο και πέτυχε χρόνο 1:49:11.8, μετά από μία συγκλονιστική εμφάνιση! Μάλιστα, στα πρώτα χιλιόμετρα δεν πήγε καλά (στα μισά της κούρσας ήταν στην 24η θέση!), ωστόσο με υπερπροσπάθεια ξεπέρασε τους συναθλητές του πετυχαίνοντας εξαιρετική επίδοση.

Το χρυσό της Βαρκελώνης είναι το 4ο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για το Γιαννιώτη, ενώ στο ίδιο αγώνισμα κολύμβησε ένας ακόμα Έλληνας, ο Αντώνης Φωκαΐδης ο οποίος κατετάγη 30ος με χρόνο 1:50:20.7.

Με την επιτυχία του αυτή, ο Σπύρος Γιαννιώτης κρατά τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο προηγούμενο παγκόσμιο, στη Σαγκάη τερματίζοντας μπροστά από τον Γερμανό Τόμας Λουρτζ και τον Τυνήσιο Ουσάμα Μελούλι.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά το τέλος της κούρσας, ο Κερκυραίος παγκόσμιος πρωταθλητής είπε: "Ήταν μια πολύ καλή μέρα για μένα. Ήταν μια τρελή κούρσα, ιδιαίτερα στα τελευταία 2.5 χιλιόμετρα. Πήγα με μυαλό και ψυχή, συναισθανόμενος αυτό που είχα χάσει πέρυσι στους Ολυμπιακούς. Αφιερώνω την επιτυχία μου αυτή στον προπονητή μου (σ.σ. Νίκο Γέμελο), που είναι πάντα κοντά μου, στους γονείς μου και φυσικά σε όλους τους Ελληνες. Αυτό που ήθελα να τους αφιερώσω πέρυσι, το κάνω ένα χρόνο μετά".

corfupress.com

2013-07-23

>