lefkada-news

Ο εξυπνότερος Έλληνας παρουσιάζει τις γεωπολικές διαστάσεις της ΑΟΖ στην Κέρκυρα

O Νίκος Λυγερός παρουσιάζει τις γεωπολικές διαστάσεις της ΑΟΖ στην ΕΛΑΣ!

Παρουσίαση των γεωπολιτικών διαστάσεων της Ελληνικής ΑΟΖ θα πραγματοποιήσει ο Νίκος Λυγερός στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στην Κέρκυρα.

Μια παρουσίαση που θα διεξαχθεί, την Παρασκευή, στο χώρο ενημέρωσης των δημοσιογράφων, και θα αρχίσει στις 9.30π.μ.

Ο Νίκος Λυγερός είναι ο άνθρωπος με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης στην Ελλάδας (και μέσα στους 50 πρώτους του κόσμου)

Ποιος είναι;

Γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο. Είναι μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. ενώ υπήρξε και επισκέπτης καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Παιδαγωγικό). Διδάσκει Σκηνοθεσία, Στρατηγική και Φιλοσοφία του Θεάτρου στο Θέατρο «Ανδρέας Βουτσινάς». Επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια. Στο βιογραφικό που δημοσιεύει η ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αναφέρεται ως: «ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)» και «ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο».

Είναι ένας εκ των τριών καθηγητών (Αντώνης Φώσκολος και Ηλίας Κονοφάος οι άλλοι δύο) που συνέταξαν ειδική έκθεση για τον ορυκτό πλούτο της χώρας και η οποία βρίσκεται στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά.

Είναι μέλος της επιτροπής που επιμελείται μεταξύ άλλων την σύνταξη σχεδίου νόμου για τη θέσπιση της ΑΟΖ και στο οποίο θα αναφέρονται τα δικαιώματά μας για θέματα αλιείας, ορυκτού πλούτου, υδρογονανθράκων κλπ με συνοδεία 47 συνολικά χαρτών ελληνικής ΑΟΖ.


2013-08-29

corfupress.gr

>