lefkada-news

«Νερό στο κρασί του» για το σπάσιμο Κέρκυρας και Κεφαλονιάς βάζει ο Γ. Μιχελάκης(VIDEO)

Λίγο η πίεση από τους δήμαρχους των Επτανήσων, λίγο η σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις όποιες αλλαγές στο χωροταξικό του «Καλλικράτη», ο Γιάννης Μιχελάκης φαίνεται πως πλέον είναι σοβαρά προβληματισμένος για το αν πρέπει ή μπορεί να προχωρήσει σε «σπάσιμο» των δήμων Κέρκυρας και Κεφαλονιάς.


Πάντως, οι δήμαρχοι Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου Γιάννης Τρεπεκλής, Αλέκος Παρίσης και Στέλιος Μποζίκης αναχώρησαν μάλλον περισσότερο αισιόδοξοι ότι η θέση τους τελικά θα εισακουστεί, από ότι ήταν πριν προσέλθουν στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών το απόγευμα της Τετάρτης.


Θα γίνει και νέα συνάντηση, μετά από διαβούλευση


Η υπόσχεση που έλαβαν από τον Γ. Μιχελάκη είναι ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί και πως θα ξεκινήσει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και, κυρίως, τους ενδιαφερόμενους δήμους πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για διαχωρισμό τους σε περισσότερους του ενός.
Μάλιστα, αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνει και νέα συνάντηση των δημάρχων με τον Υπουργό, στο πλαίσιο της διαβούλευσης αυτής.


Το παρασκήνιο της συνάντησης


Η συνάντηση καθυστέρησε πλέον της μίας ώρας, λόγω υποχρεώσεων του κ. Μιχελάκη σε συναντήσεις του για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και η συνάντηση που είχε με τους τρεις εκπροσώπους της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων (πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα) διήρκησε με τη σειρά της για περισσότερα από 40 λεπτά.
Κάθε δήμαρχος παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του, όχι μόνο για το χωροταξικό αλλά –κυρίως- για την ένδεια στην οποία έχει περιέλθει η Αυτοδιοίκηση με τις συνεχείς περικοπές πόρων και αρμοδιοτήτων (πρώτος ο Στ. Μποζίκης ο οποίος αναχώρησε πριν το τέλος της συνάντησης για να προλάβει το φέρρυ από Κυλλήνη για τη Ζάκυνθο).


Ο Α. Παρίσης


«Προς διαβούλευση είναι τα πάντα», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση στο CorfuPress.com ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Α. Παρίσης, προσθέτοντας ότι οι επιτελείς του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έλαβαν τίποτα υπ΄ όψιν τους, ούτε καν τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων.


Ο Γ. Τρεπεκλής


Ο δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής έθεσε στον κ. Μιχελάκη προβλήματα που προκύπτουν από τη μείωση της χρηματοδότησης από τους ΚΑΠ, τη ΣΑΤΑ ενώ ζήτησε να τεθούν προς διαβούλευση για να συμπεριληφθούν στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο θεσμικές λειτουργίες όπως η ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων με αρμοδιότητα να αποφασίζουν για θέματα της περιοχής τους: «Εμείς θα είμαστε σε αυτό το διάλογο, καταθέσαμε την άποψη ότι όλα μπορούν να γίνουν, αλλά με αυτά τα οικονομικά και με πτωχευμένους δήμους το εγχείρημα που επιχειρούν εκτιμώ ότι δεν θα έχει τέλος».
Τόσο ο κ. Τρεπεκλής όσο και ο κ. Παρίσης προανήγγειλαν ότι θα φέρουν το θέμα στα δημοτικά τους συμβούλια προς συζήτηση τονίζοντας ότι αν δεν επιλυθούν τα οικονομικά πρώτα, δεν πρόκειται να δώσουν τη λύση στα προβλήματα οι τρεις ή τέσσερις δήμοι.

corfupress.gr

2013-11-23

>