lefkada-news

Αόριστες απαντήσεις για το αν τα Επτάνησα έχουν αντιπλημμυρική θωράκιση


Οι δραματικές συνέπειες που προκαλούν τις τελευταίες εβδομάδες σε νησιά αλλά και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας οι σφοδρές καταιγίδες που αφήνουν πίσω τους νεκρούς, ήταν η αφορμή για να τεθεί το θέμα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Ο Σπύρος Σπύρου αρνήθηκε να τεθεί προς συζήτηση το θέμα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για το πόσο είναι οχυρωμένα και προετοιμασμένα τα Επτάνησα να αντιμετωπίσουν ακραία καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες.
Το θέμα τέθηκε γραπτώς ως πρόταση για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση από το Θεόδωρο Γουλή στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, μετά τα τραγικά περιστατικά που καταγράφηκαν στη Ρόδο. Μάλιστα, ως ειρωνεία, σήμερα μία άλλη περιοχή στα δυτικά της χώρας αυτή τη φορά, το Άργος, θρηνεί άλλο ένα θύμα λόγω της κακοκαιρίας...
Ο κ. Σπύρου περιορίστηκε, παρά τις εκκλήσεις τόσο της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και συμβούλων από άλλες παρατάξεις, να δηλώσει ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπηρεσίες του παρακολουθούν το θέμα και πως έχει ζητήσει από τους μηχανικούς της Περιφέρειας να προχωρήσουν σε τεχνική έκθεση για όποια προβλήματα.
Ο κ. Γουλής αντέτεινε ότι η Περιφέρεια δεν έχει προχωρήσει σε καμία προληπτική ενέργεια καθαρισμού και ελέγχου «επικίνδυνων» σημείων όπως για παράδειγμα το ποτάμι της Λευκίμμης, ενώ αντίστοιχη ήταν η παρατήρηση του συμβούλου της Επτανησιακής Αναγέννησης Δημήτρη Πουλιέζου για τον Ποταμό στην πόλη της Κέρκυρας. Αρκετοί σύμβουλοι ζήτησαν αναλυτική παρουσίαση των ενεργειών των υπηρεσιών της Περιφέρειας για τα προληπτικά αντιπλημμυρικά μέτρα που έχει πάρει, χωρίς όμως να πάρουν συγκεκριμένη απάντηση.

2013-12-04

CORFUPRESS.COM

>