lefkada-news

Η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου θα εξετάσει την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πρύτανη Θ. Πελεγρίνη

Την Πρύτανη του Ιονίου  Πανεπιστημίου  Αναστασία Σαλή-Παπασαλή,  με αναπληρωτή  τον   Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, Πρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου  όρισε με απόφασή του   ο υπουργός Παιδείας  στο Πειθαρχικό Συμβούλιο  που θα εξετάσει την παραπομπή του Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνη  .

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο όταν  παραπέμπεται Πρύτανης ή Πρόεδρος ΤΕΙ προεδρεύει ο αρχαιότερος από τους Προέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου, αναπληρούμενος από το νόμιμο αναπληρωτή του.

Στη σύνθεσή του μετέχουν ως μέλη:

α) ένας Αρεοπαγίτης, όταν προεδρεύει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ή ο αναπληρωτής του, ή ένας Σύμβουλος Επικρατείας, όταν προεδρεύει ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ή ο αναπληρωτής του, και ένας Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίοι ορίζονται με δύο αναπληρωτές από τα οικεία δικαστικά συμβούλια.

β) Ενας Πρύτανης ή Πρόεδρος, οριζόμενος επίσης με τον αναπληρωτή του με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΟΝ  Θ. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ

Προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα έλαβε από τον εισαγγελέα ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος  κλήθηκε σήμερα σε ανωμοτί κατάθεση για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ

Την παραπομπή του Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, αποφάσισε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, διότι , σύμφωνα με την απόφαση, γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για την απόφασή του ο υπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής:
«Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης σε αντίθεση με τους άλλους  7 Πρυτάνεις  των Πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας,  κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου.

Για αυτό παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου.
Διάλογος με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ υπάρχει υπό μια προϋπόθεση: Αύριο το πρωί να είναι στις θέσεις εργασίας τους.

Με τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστήμιων που τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά, ο διάλογος συνεχίζεται.
Στο ΕΚΠΑ, ο χρόνος επαρκεί για να μη χαθεί το εξάμηνο, χωρίς καμία έκπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και το καλοκαίρι».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr


2013-12-10

>