lefkada-news

Τρεπεκλής για το χαράτσι: Πάμε σε κινητοποιήσεις

Τα βέλη του κατά της κυβέρνησης έριξε ο δήμαρχος Κέρκυρας όσον αφορά την υπόθεση του αυξημένου χαρατσιού της ΔΕΗ στο νησί, σε συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Σαμοΐλη.


Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του βουλευτή για ενημέρωσή του σε σειρά ζητημάτων.
Αναφερόμενος στο χαράτσι της ΔΕΗ ο κ. Τρεπεκλής τόνισε ότι πρόκειται για αδικία εις βάρος της Κέρκυρας που δυστυχώς δεν έχει διορθωθεί «Εμείς θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αφού δεν εισακούστηκε κανένα από τα διαβήματα που έχουμε κάνει προς το Υπουργείο, τη ΔΕΗ και το Γραφείο του Πρωθυπουργού και ζητάμε την συμπαράσταση όλων».

Το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κέρκυρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτών κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ και επανέλαβε την θέση του για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα εισηγηθεί την πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων για την επίλυση του ζητήματος που έχει ανακύψει από την λανθασμένη επιβολή του τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ


Για τα έργα


Την συζήτηση επίσης απασχόλησαν τα ζητήματα της λειτουργίας των Αγαθοεργών Αδελφάτων, της επαπειλούμενης ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και του αεροδρομίου καθώς και το θέμα των φραγμάτων, με το Δήμαρχο Κέρκυρας να δηλώνει ότι «έχει ακυρώσει όλους τους σχεδιασμούς που υπήρχαν για την ύδρευση του νησιού και αφυδάτωσαν την Κέρκυρα από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα. Δεν έχουν γίνει βήματα προόδου και δυστυχώς ακόμη ένα έργο λιμνάζει».
Υπάρχει άριστη συνεργασία και πάντα ο κ. Δήμαρχος με ενημερώνει για ζητήματα που αφορούν το Δήμο, δήλωσε ο βουλευτής Στ. Σαμοΐλης ενώ και ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές στα προβλήματα της Κέρκυρας.


Για τις απολύσεις


Στη συνάντηση των δύο αντρών συζητήθηκε το θέμα που έχει ανακύψει με την απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Κέρκυρας και τη ΔΕΥΑΚ. Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ενημέρωσε τον κ. Σαμοΐλη για την αρνητική απόφαση του δικαστηρίου στην προσφυγή των εργαζομένων που απολύονται, μετά την εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Νομίζω ότι θα πρέπει ο Δήμος να αντιμετωπίσει το θέμα με τρόπο καθοριστικό και δυναμικό. Κανείς δεν πρέπει να καπελώνει το Δήμο», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Σαμοΐλης.

2014-01-20

cofupres..gr

>