lefkada-news

Στον Εισαγγελέα από χθες η δικογραφία του 17χρονου

Η απόφαση του Εισαγγελέα αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες για την τύχη του ανήλικου παιδιού που επιτέθηκε στη μάνα του χτυπώντας έτσι και τόσο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η δικογραφία παραδόθηκε στον Εισαγγελέα από τις Αστυνομικές αρχές την Παρασκευή. Εκείνος πλέον είναι ο αρμόδιος να αποφασίσει αν θα παραγγείλει τη συνέχιση της προανάκρισης, αν θα τον παραπέμψει σε κύρια ανάκριση, αν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης ή αν τελικώς θα αφεθεί ελεύθερος υπό επιτήρηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, ότι ισχύουν ειδικές διατάξεις για τους ανήλικους φερόμενους ως δράστες υποθέσεων κακουργηματικού χαρακτήρα. Γιατί, σύμφωνα με δικηγορικές πηγές, ο ανακριτής ανηλίκων είθισται να κάνει ειδική έρευνα στο περιβάλλον του ανηλίκου, στις συνθήκες ζωής του κλπ. και έχει τη δυνατότητα να θέσει τον ανήλικο σε επιμελητή ανηλίκων για τη συλλογή των πληροφοριών. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον κριθεί από τον ανακριτή, ο ανήλικος δύναται να προφυλακιστεί μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα (σ.σ. μέγιστο 12 μήνες) και μόνο σε ίδρυμα αγωγής ανηλίκων.

Η υπόθεση

Πρόκειται για μια όχι εύκολη και διαυγή υπόθεση, που αφορά στον θάνατο της 52χρονης Κερκυραίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, η άτυχη γυναίκα απεβίωσε ύστερα από την θανατηφόρα σωματική βλάβη που της προκάλεσε ο 17χρονος γιος της (εξού και η κατηγορία που τον βαραίνει), ο οποίος και ομολόγησε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η γυναίκα ωστόσο, κατέληξε το βράδυ της Τρίτης, επτά ώρες ύστερα από την εξαγωγή της από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, που είχε μεταφερθεί από τον σύζυγο και την κόρη της. Η γυναίκα εκεί εξετάστηκε από τους γιατρούς για περίπου πέντε ώρες, οι οποίοι προφανώς δεν διέγνωσαν τη ρήξη στο ήπαρ και τη σπλήνα της, ευρήματα που ανακάλυψε ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Γιάννης Αϊβατίδης. Μάλιστα, μιλώντας στην «Κ.Σ.» ανέφερε πως στην κοιλιακή χώρα της 52χρονης γυναίκας βρέθηκαν δυο εκχυμώσεις που προέρχονταν από βίαιο λάκτισμα, συνεπεία αυτών η ρήξη σπλήνας και ήπατος. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές του Νοσοκομείου, η γυναίκα δεν υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα ενώ δεν την εξέτασε χειρουργός.

Βάσει δε, των ίδιων πηγών, πηγαίνοντας η γυναίκα στο Νοσοκομείο συνοδευόμενη από την κόρη και τον άντρα της, δεν ανέφερε στους γιατρούς ούτε που πονούσε, ούτε τι ακριβώς είχε υποστεί προκειμένου να τους κατατοπίσει για τους πόνους που ένιωθε.

Έτσι, βγαίνοντας από το Νοσοκομείο, η θανούσα κατέληξε στο σπίτι της λίγες ώρες αργότερα ενώ στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, που μεταφέρθηκε νεκρή, οι γιατροί θεώρησαν πως πέθανε από έμφραγμα ή από αλλεργικό σοκ.

Απαντήσεις από το Νοσοκομείο

 

Προκειμένου να διερευνήσουμε για τις ενδεχόμενες ευθύνες που ίσως να έφεραν οι γιατροί που εξέτασαν την άτυχη γυναίκα στο Νοσοκομείο, η «ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ» επικοινώνησε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Γρηγορόπουλο. Ωστόσο, ο διοικητής δεν θέλησε να προβεί σε κανένα σχόλιο της υποθέσεως ενώ σημείωσε πως δεν έχει δεχτεί καμία καταγγελία ή υπόδειξη για την υπόθεση ούτε από το δικηγόρο του φερόμενου ως δράστη ανήλικου παιδιού της, ούτε από το οικογενειακό περιβάλλον της θανούσης.

Χωρίς δικηγόρο

Να σημειωθεί πως μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε αναλάβει την υπεράσπιση του ανηλίκου κανείς δικηγόρος, καθώς δεν απαιτήθηκε τέτοια ανάγκη, δεδομένου ότι ο φερόμενος δράστης δεν έχει προφυλακιστεί. Εφόσον οριστεί δικάσιμος, τότε και θα επιλέξει δικηγόρο ο πατέρας του ή θα του ορίσει το κράτος.

corfutime.gr

2015-02-17

>