lefkada-news

Μαγειρικό... πάρτι στη Θεσσαλονίκη

Ενα νέο, εξαιρετικά... νόστιμο, ετήσιο θεσμό για την πόλη φιλοδοξεί να καθιερώσει η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκετιαι για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που ξεκινά την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει ένα μήνα, με βάση το λιμάνι της πόλης.

«Η Θεσσαλονίκη έχει ωραία κουζίνα και θα πρέπει αυτό να το κάνουμε ευρέως γνωστό. Το φαγητό, πέρα από εργαλείο για να ζούμε, είναι και ένα εργαλείο για να περνάμε καλά. Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδειχτεί ο πολιτισμός του τραπεζιού και η δυνατότητα προώθησης των τοπικών προϊόντων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

«Το πρώτο αυτό Φεστιβάλ Γαστρονομίας θα λειτουργήσει ανιχνευτικά και, εάν όλα πάνε καλά, θα μπορέσουμε να το επαναλάβουμε του χρόνου την άνοιξη και θα το διοργανώνουμε κάθε έτος, αφού θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει ένας γαστρονομικός προορισμός, να αναδειχτούν τα προϊόντα και να τονωθεί ο χώρος του εστιατορίου», τόνισε από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σπύρος Πέγκας.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει το τριήμερο, 4, 5 και 6 Νοεμβρίου, στην αποθήκη 13, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου εννέα νέοι σεφ θα πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο «μαγειρικό πάρτι» και θα φέρουν το κοινό πιο κοντά στα εδέσματα από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, όπως ο Λίβανος, η Ιταλία, η Ισπανία, η Παλαιστίνη, το Κόσοβο και ο Αγιος Μαρίνος. Στον ίδιο χώρο, στις 12 και 13 Νοεμβρίου, θα γίνει έκθεση τοπικών προϊόντων με τίτλο «Γευστικές αναζητήσεις», ενώ στις 18, 19 και 20 του μηνός, την τιμητική τους θα έχουν τα φημισμένα κρητικά προϊόντα. Για τις 20 Νοεμβρίου έχει επίσης προγραμματιστεί μια μεγάλη γιορτή με τίτλο «Τα παιδιά στην κουζίνα» και στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τη γαστρονομία. Οι μικροί μάγειρες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αρώματα και γεύσεις μέσα από εργαστήρια και δράσεις.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και οι χώροι εστίασης της Θεσσαλονίκης κι έτσι, με τον τίτλο «κάθε Τρίτη τρώμε έξω», κάθε Τρίτη του Νοέμβρη, θα υπάρχουν σε εστιατόρια και καφέ προτεινόμενα μενού με 10 ευρώ, που θα δίνουν την ευκαιρία για γευστικές δοκιμές και πρωτότυπα δείπνα. Η αυλαία θα πέσει στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, με την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων «Χάρτης των γεύσεων», που τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται στην αποθήκη Γ`, στο λιμάνι.

ρεπορτάζ Ευτυχία Βατάλη

agelioforos.gr

2011-11-03

 

 

 

>