lefkada-news

Υπόθεση τοκογλυφίας:

Στον ανακριτή απολογήθηκαν την Κυριακή 18 ακόμη άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στις τέσσερις οργανώσεις εκβίασης και τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη.

Αναμεσά τους και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» ενός εκ των τεσσάρων κυκλωμάτων, που όπως μετέδωσε το Mega, φέρεται να ισχυρίστηκε κατά την απολογία του: «Αρνουμαι τον αρχηγικό ρόλο γιατί δεν υπάρχει καν οργάνωση».

Το Σάββατο προσήχθησαν στον ανακριτή ακόμη 16 κατηγορούμενοι, οι οκτώ εκ των οποίων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέος κρίθηκε χθες ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ. Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ αφέθηκε ο δημοσιογράφος της ΕΤ3.


Το δρόμο προς τις φυλακές πήραν ακόμη δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας εν ενεργεία κι ο άλλος απότακτος, o πρώην ποδοσφαιριστής -σερβικής καταγωγής- του ΠΑΟΚ, ο γιος του 58χρονου φερόμενου ως «εγκέφαλου» της ισχυρότερης από τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις και τέσσερις «μπράβοι».

Την Παρασκευή απολογήθηκαν 13 άτομα, από τα οποία προφυλακίστηκαν τα επτά που φέρονται να ασχολούνταν είτε με την είσπραξη χρημάτων από τα εκβιαζόμενα θύματα είτε λειτουργούσαν ως «μπράβοι».

2012-01-22

epikaira.gr

>