lefkada-news

Η ώρα των στρατηγών

Αρσεναλ - Μπαρτσελόνα

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα τίθενται αντιμέτωπες σε φάση "νοκ-άουτ" του Champions League. Η περυσινή εμπειρία των Αγγλων στα προημιτελικά ήταν τραυματική αφού μετά το ισόπαλο 2-2 στο "Emirates" του Λονδίνου, ακολούθησε η... καταιγίδα Μέσι στο Καμπ Νόου, με τον Αργεντινό να πετυχαίνει και τα 4 γκολ της ομάδας του στη νίκη με 4-1.

Κατά γενική ομολογία Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα είναι οι δύο ομάδες που παίζουν το ελκυστικότερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και η μεταξύ τους αναμέτρηση υπόσχεται, αν μη τι άλλο, όμορφο θέαμα. Βέβαια, στόχος και των δύο δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι δύο προπονητές έχουν καταστρώσει τα αγωνιστικά τους πλάνα και όπως δήλωσε πρόσφατα ο Αρσέν Βενγκέρ δεν πρόκειται να αλλάξει λογική στο παιχνίδι της ομάδας του (να ακολουθήσει αμυντική τακτική) "διότι σε περίπτωση ήττας, ο πόνος θα είναι διπλός". Από τους γηπδούχους θα απουσιάσει ο τιμωρημένος, Μπακαρί Σανιά.

Την ίδια αγωνιστική λογική θα ακολουθήσει και η Μπαρτσελόνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να μην μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία, Κάρλες Πουγιόλ. Η Αρσεναλ πέτυχε 18 γκολ στη φάση των ομίλων και βρέθηκε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας μαζί με την Τότεναμ, αλλά απέναντί της θα βρει μία ομάδα η οποία δύσκολα δέχεται γκολ.

Ρόμα - Σαχτάρ

Μπορεί να μην συγκαταλέγονται μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά αμφότερες έχουν παρουσιάσει ελκυστικό αγωνιστικό πρόσωπο και η μεταξύ τους αναμέτρηση κρίνεται ως απόλυτα ισορροπημένη.
Η Σαχτάρ ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με 5 νίκες αλλά η αγωνιστική απραξία των τελευταίων 2 και πλέον μηνών (λόγω της χειμερινής διακοπής στο ουκρανικό πρωτάθλημα) μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έδωσε σειρά φιλικών αναμετρήσεων, αλλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τα επίσημα ματς και ειδικά έναν εκτός έδρας αγώνα της φάσης των "16" του Champions League.

Από την άλλη η Ρόμα του Κλαούντιο Ρανιέρι έχει παρουσιάσει εμφανή σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης, όμως στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος αγνοεί τη νίκη (ισοπαλία 1-1 στο Ολίμπικο με τη Μπρέσια και δύο ήττες με 5-3 από την Ιντερ και 2-0 εντός έδρας από τη Νάπολι) γεγονός που την προσγείωσε ανώμαλα.

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης την περίοδο 2006-07 με τη Ρόμα να επικρατεί με 4-0 στο Ολίμπικο και τη Σαχτάρ με 1-0 στο Ντόνετσκ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην προπονητική του καριέρα ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έχει δώσει δέκα αγώνες επί ιταλικού εδάφους και ακόμη αναζητά την πρώτη του νίκη (5 ισοπαλίες, 5 ήττες).

contra.gr

>