lefkada-news

Πρόκριση για Τότεναμ, Σάλκε

Ιστορική πρόκριση στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Τότεναμ. Το γκολ του Πίτερ Κράουτς στο "Μεάτσα" αποδείχθηκε "χρυσό" για τους "πετεινούς", καθώς στη ρεβάνς του "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) με τους Μίλαν, αποτέλεσμα που τους χάρισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι "Ροσονέρι" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Εφτασαν, μάλιστα, μία ανάσα από το να ανοίξουν το σκορ λίγο πριν τη συμπλήρωση των 25 λεπτών, όταν μετά από σουτ του Ρομπίνιο και κόντρα στον Αμπάτε, η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, αλλά ο Γκαλάς απομάκρυνε ακριβώς πάνω στη γραμμή. Τρία λεπτά αργότερα το πλασέ του Πάτο εξουδετέρωσε σωτήρια ο Γκόμες. Το μόνο που είχε να επιδείξει η Τότεναμ στο διάστημα αυτό ήταν το σουτ-φάουλ του Φαν ντερ Φάαρτ, που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αμπιάτι.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Κράουτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν περισσότερο στην επίθεση και να ψάχνουν για το γκολ. Η Μίλαν είχε μία καλή στιγμή με τον Πάτο στο 77΄, ενώ "άγγιξε" το γκολ στο 91΄, με το σουτ του Ρομπίνιο να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής: Φρανκ ντε Μπλεεκερε (Βέλγιο)

Κίτρινες: Γιανκουλόφσκι, Πάτο, Φλαμινί

ΤΟΤΕΝΑΜ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμες, Τσορλούκα, Γκαλάς, Ντόουσον, Ασού-Εκοτό, Λένον, Σάντρο, Μόντριτς, Πίενααρ (71΄ Τζένας), Κράουτς (83΄ Παβλιουτσένκο), Φαν ντερ Φάαρτ (66΄ Μπέιλ)

ΜΙΛΑΝ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπατε, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Γιανκουλόφσκι (70΄ Αντονίνι), Ζέεντορφ, Φλαμινί (87΄ Στράσερ), Μπόατενγκ (76΄ Μέρκελ), Ρομπίνιο, Ιμπραΐμοβιτς, Πάτο.

Σάλκε-Βαλένθια 3-1


Ο Μάριο Γκαβράνοβιτς, ένας νεαρός Ελβετός με βοσνιακές ρίζες, ήταν ο άνθρωπος που έστειλε τη Σάλκε στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 21χρονος επιθετικός πέτυχε στο 52΄ το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 3-1 επί της Βαλένθια στο "ΑουφΣάλκε Αρένα" χάρη στο οποίο οι Γερμανοί πήραν την πρόκριση, αφού ο πρώτος αγώνας είχε ολοκληρωθεί ισόπαλος 1-1.

Ηταν ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας στην καριέρα του Γκαβράνοβιτς, με μόλις 5 συμμετοχές στη Μπουντεσλίγκα, αποτέλεσε το "κόλπο γκρόσο" του Φέλιξ Μάγκατ, αφού ελάχιστοι τον υπολόγιζαν ως πιθανό αντικαταστάτη του τραυματία Χούντελααρ. Ομως, ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα για τη μεγάλη ανατροπή, καθώς οι "νυχτερίδες" προηγήθηκαν με κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα στο 17΄, ενώ ο Τζέφερσον Φαρφάν ισοφάρισε με απευθείας φάουλ στο 40΄ και ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό σκορ στην τελευταία φάση του αγώνα (94΄). Με τη Σάλκε αγωνίστηκε στο τελευταίο ημίωρο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Αγγελος Χαριστέας.

Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)

Κίτρινες: Εσκουντέρο, Κλούγκε, Φαρφάν - Ματιέ

ΣΑΛΚΕ (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Ουτσίντα, Χοουβέντες, Μετσέλντερ, Εσκουντέρο, Φαρφάν, Κλούγκε (81΄ Σαρπέι), Ματίπ (60΄ Κυριάκος Παπαδόπουλος), Χουράδο (76΄ Ντράξλερ), Ραούλ, Γκαβράνοβιτς

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Ουνάι Εμερι): Γκουάιτα, Σαλτόρ, Ναβάρο, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Χοακίν, Μπανέγκα (70΄ Κόστα), Μεχμέτ Τοπάλ, Μάτα, Πάμπλο Ερνάντεθ (64΄ Σολντάδο), Αντουρίθ (75΄ Γιόνας)

skai.gr

>