lefkada-news

Πρώτος ισπανικός..."εμφύλιος" Ρεάλ-Μπαρτσελόνα

Ο ισπανικός «εμφύλιος» δεσπόζει στο πρόγραμμα για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Απόψε στις 21:45 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η Ρεάλ Μαδρίτης των εννέα τροπαίων σε Κύπελλο Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ θα υποδεχθεί την -«αιώνια» αντίπαλο- Μπαρτσελόνα των τριών τίτλων.

Αυτή θα είναι η τρίτη μάχη των δύο «αιώνιων» αντιπάλων το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την «Μπάρτσα» στις 16 Απριλίου στο «Μπερναμπέου», σε αναμέτρηση για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ στις 20 του μήνα οι Μαδριλένοι επικράτησαν 1-0 στην παράταση και κατέκτησαν το κύπελλο Ισπανίας, στον τελικό που διεξήχθη στο «Μεστάγια» της Βαλένθια.

"Νοκ άουτ" από τον ημιτελικό με τη Ρεάλ ο Ινιέστα

Στον αγωνιστικό τομέα, ενόψει του αυριανού αγώνα στην ισπανική πρωτεύουσα, και οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα. Ο Πουγιόλ δεν είναι έτοιμος και έτσι δίπλα στον Πικέ θα παίξει πάλι ο Μπούσκετς, ενώ ο Μάξουελ θα αγωνιστεί βασικός στα αριστερά, λόγω των απουσιών Αμπιντάλ και Αντριάνο.

Χωρίς τον Αντρές Ινιέστα θα παραταχθεί η Μπαρτσελόνα στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ισπανός μέσος αντιμετωπίζει τραυματισμό στο πόδι και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής των Καταλανών, Πεπ Γκουαρντιόλα, ήταν κατηγορηματικός: «Ο Ινιέστα είναι έξω. Δεν θα είναι μαζί μας κι αυτό είναι 100% σίγουρο». Ετσι, ο σκόρερ της εθνικής Ισπανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν θα βρίσκεται αύριο στην αποστολή της "Μπάρτσα" στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", ενώ ο Γκουαρντιόλα δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τον αντικαταστάτη του. Οσο για τη ρεβάνς της επόμενης τρίτης στη Βαρκελόνη, ο 40χρονος προπονητής είπε: «Ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμος».

Από την πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης μεγάλη απουσία είναι αυτή του Σάμι Κεντίρα, που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

2011-04-27

skai.gr

>