lefkada-news

Αντιμέτωπη με την καταστροφή η Πάργα! – Νέκρωσε η πιο τουριστική περιοχή της Ηπείρου

 

 

Κινδύνευαν με μεγάλα πρόστιμα οι καταστηματάρχες - Το Λιμενικό Ταμείο δεν έχει λάβει απόφαση παραχώρησης των κοινόχρηστων χώρων

Σε κρανίου τόπος μετατράπηκε το βράδυ της Κυριακής η τουριστική Πάργα!!!

Η παραλιακή γέμισε φορτηγά, τα οποία φόρτωσαν καρέκλες και τραπέζια από όλα τα καταστήματα στην παραλιακή ζώνη.

Οι καταστηματάρχες της Πάργας αντέδρασαν έντονα στην εκδικητική συμπεριφορά του δημάρχου, που τους έφερε αντιμέτωπους με την Κτηματική του Δημοσίου και την Εισαγγελέα.

Έτσι αποφάσισαν και προχώρησαν σε απομάκρυνση όλων των τραπεζοκαθισμάτων μετατρέποντας το πιο τουριστικό κομμάτι της Ηπείρου σε μία νεκρή ζώνη, γεγονός που θα έχει τεράστιες συνέπειες για όλη την περιοχή, αν άμεσα δεν βρεθεί λύση.

Οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου κινδύνευαν με βαρύτατα πρόστιμα, άνω των πέντε χιλιάδων ευρώ, καθώς το Λιμενικό Ταμείο δεν έχει λάβει απόφαση παραχώρησης των κοινόχρηστων χώρων.

Εδώ και δέκα ημέρες απηύθυναν έκκληση στο Δήμαρχο Αθανάσιο Λιόλιο ο οποίος προεδρεύει, προκειμένου να γίνει συνεδρίαση και να επιλυθεί το θέμα, ο ίδιος όμως πεισματικά αρνούνταν να το κάνει.

Έτσι έμειναν μετέωροι. Μάλιστα όπως σημειώνουν, ο δήμαρχος, με την πολιτική που ακολούθησε ήταν σαν να θέλησε να τους τιμωρήσει και συνάμα να τινάξει στον αέρα την πιο τουριστική περιοχή της Ηπείρου.

Από σήμερα αναμένεται ένας νέος κύκλος αντιδράσεων αλλά και παρεμβάσεων προς τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση και να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το απόγευμα της Δευτέρας, φτάνει το πρώτο μεγάλο γκρουπ τουριστών, περίπου 400 άτομα, τα οποία στην κυριολεξία δεν θα μπορούν ούτε να φάνε στην παραλία, ούτε να πιούνε καφέ!

Κι όλα αυτά αποτελούν ένα ακόμη κατόρθωμα του δημάρχου πριν παραδώσει το Δημαρχείο. Αν και πολλοί φοβούνται πως μέχρι τον Αύγουστο που εξαντλείται η θητεία του, δεν θα είναι και το τελευταίο!

2014-04-29

pamepreveza.gr

>