lefkada-news

Οι σεισμοί στην Πρέβεζα και η αγωνία του κόσμου

Συχνά είναι όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα μας τα φαινόμενα των σεισμών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Πρέβεζας και συγκεκριμένα μεταξύ Λούρου και Θεσπρωτικού.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και οι κάτοικοι αναζητούν συνεχώς απαντήσεις στα σενάρια ενός μεγάλου σεισμού μιας και δεν υπάρχει ενημέρωση από πουθενά.

Όμως δεν υπάρχει καμία ανησυχία σύμφωνα με τα όσα είπαν οι επιστήμονες - σεισμολόγοι Άκης Τσελέντης και Μάκης Χουλιάρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με την Μάγδα Τσέγκου.

Όπως διαβάζουμε στο προσωπικό blog της Μάγδας Τσέγκου και οι δύο της είπαν ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που ονομάζεται «Σμηνοσειρά» . Έχει διάρκεια από 2 εβδομάδες έως και 8 μήνες με πολύ συχνούς σεισμούς εντάσεως έως 4 ρίχτερ .

Κάτι παρόμοιο έζησαν και οι κάτοικοι της Καλαμάτας με το ίδιο φαινόμενο πριν από λίγο καιρό.

Οι φήμες ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός δεν ισχύει και βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με την «Σμηνοσειρά» που έχουν στην Πρέβεζα .

Εδώ, έχουμε πολλούς και μικρούς σεισμούς που δεν προκαλούν ανησυχία .

Πρόβλημα όμως μπορεί να δημιουργηθεί στα σπίτια που είναι πάρα πολύ παλιά και μπορεί να δημιουργηθούν ρωγμές .


Ήδη έχουν ειδοποιηθεί ο ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα κάνουν ελέγχους σε αυτά τα παλιά σπίτια .

2012-05-25

pamepreveza.gr

>