H Fraport, το αεροδρόμιο του Ακτίου και τα φλαμίνγκο
Ιδιαίτερη αναφορά στη Λευκάδα στη νέα ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Ακτίου
"Θα τα δεις, επιμένουν οι ντόπιοι. Ναι, αφού έχεις αφήσει πίσω σου το αεροδρόμιο του Ακτίου, μάλλον θα τα δεις. Γιατί τα φλαμίνγκο, σαν ιπτάμενο υπόμνημα της μόνιμης επιστροφής σε γνώριμα εδάφη ή των ξεχασμένων μας προορισμών, πραγματοποιούν συχνά πετυχημένες πτήσεις και προσγειώσεις στα υφάλμυρα νερά της γύρω περιοχής¨`.
Με αυτή την εισαγωγή καλωσορίζει η Fraport τους επισκέπτες στο αεροδρόμιο του Ακτίου, μέσω της νέας ιστοσελίδας της, που παρουσιάζει όλα τα στοιχεία για τον αερολιμένα.
Η εταιρίεα δημιούργησε 14 ιστοσελίδες, μία για το κάθε αεροδρόμιο που της παραχωρήθηκαν, με υλικό πράγματι πλούσιο και χρηστικό.
Στο καλωσόρισμα της νέας ιστοσελίδας του αεροδρομίου του Ακτίου, που περιγράφεται ως πύλη και έξυπνο σημείο τερματισμού-εκκίνησης-τερματισμού διαφορετικών ειδών και ύφους διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην Λευκάδα, που είναι συνήθως ο προφανής προορισμός των ταξιδιωτών του αεροδρομίου όπως χαρακτηριστικά λέει. Συχνά το Άκτιο θεωρείται ή παρερμηνεύεται ως το αεροδρόμιό της Λευκάδας, λέει η Fraport που μέσα σε λίγες γραμμές δίνει σημαντικές πληροφορίες για τη Λευκάδα. Το κείμενό της αναφέρει:
Φυσικά, για τον καθένα, ό,τι τραβάει η όρεξή του. Κάθε ταξιδιώτης έχει το δικό του γούστο για το τι κάνει μια διαδρομή πραγματικά προκλητική. Αυτό ακριβώς συνοψίζει και την πρόκληση του Ακτίου, το δίλημμά του: αν είσαι slow tourist, εδώ καλείσαι να αποφασίσεις ποιο δρόμο θα τραβήξεις πρώτο, αν και στοιχηματικά οι πιθανότητες δείχνουν Λευκάδα. Συνήθως είναι ο προφανής προορισμός κι η αλήθεια είναι πως συχνά το Άκτιο θεωρείται ή παρερμηνεύεται ως το αεροδρόμιό της.
Αλλά για road trip πρόκειται και σε αυτήν την περίπτωση. Στο νησί θα φτάσεις 40 λεπτά μετά οδηγώντας ή, πάντως, οδικά: η Λευκάδα είναι το μοναδικό οδικά προσβάσιμο ελληνικό νησί που χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα από διώρυγα, την οποία μάλλον όχι από σύμπτωση είχαν ανοίξει οι Κορίνθιοι στην αρχαιότητα και που συναντιέται με την ηπειρωτική χώρα με πλωτή γέφυρα.
Αλήθεια, αυτή η «σύνδεση» την κάνει λιγότερο «νησιωτική»; Ίσως, αφού μερικές φορές, σαν κομμάτι της ηπειρωτικής χώρας, την κάνει να φαντάζει λιγότερο τουριστική. Ίσως γι` αυτό η Λευκάδα να είναι δημοφιλέστερη για τους Στερεοελλαδίτες και λιγότερο για τους ξένους ταξιδιώτες. Παρανόηση πιθανή, που όμως, τελικά, λειτουργεί υπέρ της, ενισχύοντας τον παρθένο χαρακτήρα της και διαφυλάσσοντας την αυθεντικότητά της. Η Λευκάδα είναι τόσο λαμπερή και τόσο Ιόνια όσο και οι άλλοι έξι, όσο κι η Ελίζαμπεθ Λόνγκφορντ γράφει το 1975: «Εκείνοι που γνωρίζουν οποιοδήποτε από τα νησιά του Ιονίου - είτε πρόκειται για την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο ή άλλο - δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν ότι αποτελούν τα πιο λαμπερά αστέρια στον γαλαξία. Τόσο όμορφα όσο φαίνονται... Αυτοί που τα γνωρίζουν όλα, θα τα πρότειναν χωρίς δεύτερη σκέψη ως "Τα Νησιά των Ευλογημένων"».
Η Λευκάδα, που περιβάλλεται μαγικά από 24 νησάκια που πλέουν κι επιπλέουν νωχελικά γύρω της, ανάμεσά τους κι ο διάσημος Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση, εκπέμπει τη δική της ζωτική ενέργεια. Ένας παράγοντας συμπυκνωμένης, αγνής ευδαιμονίας, μια αιολική αύρα, κι οι ηλιακές ακτίνες να γαλουχούν μια γλυκιά αίσθηση ελευθερίας και χαλάρωσης. Αναμφίβολα, όλα τα γνωστά συστατικά των ιδανικών ελληνικών διακοπών βρίσκονται εδώ κι η ζωή φυσά σαν ανάλαφρο αεράκι στο Οδυσσειακό τοπίο. Ναι, σαν καθαρόαιμο νησί του Ιονίου, η Λευκάδα διεκδικεί κι αυτή το όποιο μερίδιό της στο μύθο του Οδυσσέα, γιατί κατά καιρούς, στα πεδία των ακαδημαϊκών μαχών, θα βρεθούν κι εκείνοι οι μελετητές, όπως ο Βίλχελμ Ντέρπφελντ, που θα υποστηρίξουν πως η Λευκάδα ήταν η πραγματική Ομηρική Ιθάκη του Οδυσσέα, πως το βασίλειό του ήταν εδώ κι ο τάφος στο Νυδρί.
Όταν βρεθεί όμως κάποιος στο Νυδρί, το μόνο για το οποίο πρέπει να προβληματίζεται, εκεί στην περαντζάδα, όταν το φως του φεγγαριού τέλεια καθρεπτίζεται στ` ακίνητα νερά, είναι μήπως τυχόν και δεν ερωτευθεί. Όπως λένε κι οι ντόπιοι: «Στη Λευκάδα, ο άνθρωπος έχει τη συνήθεια να ερωτεύεται, αλλά κυρίως να ερωτεύεται τη Λευκάδα».
Η Λευκάδα ξέρει πώς να σε κάνει να την ερωτευτείς. Αν όχι για την Ιστορία, σίγουρα για τις παραλίες και τους κολπίσκους, που είναι σαν να σχηματίζουν προκλητικές καμπύλες στο βαθύ ντεκολτέ μιας πανέμορφης γυναίκας. Οπότε, έσο έτοιμος: φρόντισε κινητό, iPad και φωτογραφική να είναι πλήρως φορτισμένα. Το σκηνικό σ` αυτό το κομμάτι γης του Ιονίου επιτάσσει αλλεπάλληλα κλικ και share στα δίκτυα. Και υπάρχει κι άλλος λόγος: υπάρχουν ουκ ολίγα ρεπορτάζ, που λέν` ότι φλαμίνγκο συχνάζουν στις ακτές.
Οσοι επισκεφτούν τις επίσημες ιστοσελίδες των αεροδρομίων μπορούν να δουν πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις που αποχωρούν από το εκάστοτε αεροδρόμιο, την προγραμματισμένη αλλά και την αναμενόμενη ώρα απογείωσης των αεροσκαφών καθώς και την πύλη αναχώρησης.
Οι επισκέπτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους πρόσβασης στα αεροδρόμια με ταξί, αυτοκίνητο ή μέσα μεταφοράς, για θέματα που αφορούν τελωνειακούς ελέγχους αλλά και για πιο ιδιαίτερα ζητήματα όπως είναι η μεταφορά κατοικίδιων και ιατρικών συσκευών.
Από το πρωί της Μ. Δευτέρας ξεκίνησε η διαδικασία παράδοσης των 14 αεροδρομίων στη Fraport Greece. Λόγω της πολυπλοκότητας της διαδικασίας, που διενεργείται σε δεκατέσσερα διαφορετικά σημεία της χώρας ταυτοχρόνως και αποκαλείται «έναρξη της παραχώρησης» δεν αποκλείεται η διαδικασία να επιμηκυνθεί μέχρι τη Μ. Τετάρτη εκτιμούν κύκλοι με ενδελεχή γνώση του σχετικού προγραμματισμού. Με την ολοκλήρωσή της, τη στιγμή που θα υπογραφούν και τα 14 αυτά πρωτόκολλα θα γίνει πιθανότατα αύριο Μ. Τρίτη και η καταβολή του τιμήματος των 1,23 δις.
Με πληροφορίες από epiruspost.gr
17:44:38
2017-04-11