lefkada-news

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Λευκάδα

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρέθηκε η Λευκάδα τις τελευταίες δύο ημέρες με βασικά χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, οι πολλοί κεραυνοί, οι κατά διαστήματα θυελλώδεις άνεμοι και οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μεγάλα ύψη βροχής στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου αλλά και πολλοί κεραυνοί ειδικά στο Ιόνιο και στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Όπως γράφει το meteo, έπεσαν τις τελευταίες μέρες περισσότεροι από 4000 κεραυνοί.

Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με βελτιωμένες καιρικές συνθήκες, όμως σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις η κακοκαιρία θα επιστρέψει. Έτσι σύμφωνα με το meteo.gr βροχερός θα είναι ο καιρός στη Λευκάδα σήμερα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με εκδήλωση καταιγίδας, με την θερμοκρασία στους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. Για αύριο Παρασκευή 25/1, προβλέπονται βροχή και τοπικές καταιγίδες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

 

Untitled-12

 

Πρόβλεψη ΕΜΥ

 

Untitled-2d_2


 
Με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, βελτίωση του καιρού στη Λευκάδα αναμένεται από το Σάββατο οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν έως την Κυριακή. Όμως η βελτίωση αυτή θα είναι πρόσκαιρη καθώς από την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένονται εκ νέου κακοκαιρία, η έκταση και ισχύς των οποίων είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επί του παρόντος.

24/1/2019 10.40

>