lefkada-news

Πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό τα εγκαίνια του Νοσοκομείου Ξενοφώντας Γρηγόρης

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον Αλέξη Τσίπρα τα εγκαίνια του νέου Γενικού Νοσοκομείου της Λευκάδας, που θα ονομάζεται Νοσοκομείο Ξενοφώντας Γρηγόρης, όπως ανακοίνωσε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός. Την ονομασία αυτή είχαν προτείνει στο Υπουργείο Υγείας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας και ο Ιατρικός Σύλλογος του νησιού, θέλοντας να τιμήσουν έτσι τον σημαντικό αυτόν επιστήμονα και αγωνιστή της Δημοκρατίας.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων λάμβανε χώρα συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και άλλα σωματεία και φορείς που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στο χώρο της υγείας. Οι διαδηλωτές που μετά την συγκέντρωση τους στον Άγιο Μηνά έκαναν πορεία προς το νέο Νοσοκομείο, εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ να το προσεγγίσουν, προκειμένου να επιδώσουν το ψήφισμα τους.

Στο προαύλιο χώρο του νέου Νοσοκομείου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενώ τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν εκεί, ο διοικητής του Νοσοκομείου Β. Μίχας, ο Περιφερειάρχης Θ.Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Κ.Δρακονταειδής και Θ.Χαλικιάς αντίστοιχα.

Την ακολουθία των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Λευκάδας & Ιθάκης Θεόφιλος, που στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην συμβολή της τοπικής Εκκλησίας στην δημιουργία του Νοσοκομείου, καθώς παραχώρησε το οικόπεδο για να κατασκευαστεί.

«Η Λευκάδα είναι ένα νησί αγώνων για την ελευθερία που πολλές φορές κατακτήθηκε αλλά ποτέ δεν έχασε την ελληνικότητά του στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και του δημοκρατικού αγώνα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του ενώ χαρακτήρισε το νοσοκομείο, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή. «Είμαι ευτυχής που μπορώ ως πρωθυπουργός να εγκαινιάσω ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Το παρών στα εγκαίνια έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Ξανθός-Πολάκης) αλλά και ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, που έπειτα, με δελτίο τύπου, κατήγγειλε εκτός άλλων, ότι μετατράπηκαν τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου σε προεκλογική φιέστα.  

Μετά το κόψιμο της κορδέλας, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τους χώρους του νοσοκομείου και έπειτα ‘κατέβηκε’ στην παραλία και από εκεί πήγε στην πλατεία χαιρετώντας στη διαδρομή πολλούς πολίτες. Στη πλατεία δημιουργήθηκε μικροεπεισόδιο, όταν μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο προσπάθησε να τον πλησιάσει, αλλά απωθήθηκε από αστυνομικούς.

Δείτε παρακάτω για όλα τα παραπάνω φωτογραφίες 13/5/2019 01.25

>