lefkada-news

Από Απρίλη... καλοκαίρι


Νωρίτερα αποφάσισε να έρθει το φετινό καλοκαίρι, αφού τις τελευταίες μέρες του Απρίλη οι θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας φλέρταραν με τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε μερικές τις ξεπέρασαν κιόλας. Ως ο θερμότερος των τελευταίων ετών χαρακτηρίζεται ο μήνας Απρίλιος, σε πολλές περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου. Στη βόρεια Πολωνία ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 25 βαθμούς Κελσίου. Λονδίνο και Παρίσι βιώνουν θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή. Ειδικότερα η βρετανική πρωτεύουσα έχει να νιώσει τόσο ζεστό Απρίλιο από το 1949, ενώ το Βέλγιο ζει τη θερμότερη Άνοιξη από το 1833. Στα Δυτικά της Γερμανίας το θερμόμετρο έφθασε τους 29 βαθμούς και στην Ολλανδία τους 30.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο προγνώσεων, ο καλοκαιρινός καιρός αποδίδεται σε ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων στον Ατλαντικό το οποίο σε συνδυασμό με ένα σύστημα υψηλών πιέσεων στα Δυτικά της ηπείρου, εγκλωβίζει θερμότερες αέριες μάζες πάνω από την Ευρώπη.


Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και στη Λευκάδα αυτή την εβδομάδα, κάτι που οδήγησε αρκετούς στις παραλίες για τις πρώτες τους βουτιές. Το ζεστό σκηνικό του καιρού δεν πρόκειται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Untitled-1_8

 

Έτσι η Λευκάδα ενδείκνυται ως προορισμός για το Σαββατοκύριακο  που έχει κοντά και την αργία της πρωτομαγιάς, καθώς όποιος την επισκεφτεί θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις μοναδικές της παραλίες

 

1_6

 

2_6

 

3_8

 

4_4

5_2

 

καθώς και την ιδιαίτερη φυσική της ομορφιά την Άνοιξη.

 

6_2

7_1

 

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τί κίνηση θα έχει το νησί αυτό το 5ημερο, που πέφτει λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, που αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερη της περσινής, αφού οι κρατήσεις δωματίων πάνε αρκετά καλά…

Με πληροφορίες απο ert.gr

27/4/2018 7.13μμ

>