lefkada-news

Οι 'απωθητικές' εικόνες που βλέπουν όσοι διέρχονται με σκάφος από τη διώρυγα(δίαυλο) της Λευκάδας

Εκατοντάδες είναι τα σκάφη αναψυχής που κινούνται στο Ιόνιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού οι φυσικές ομορφιές(και όχι μόνο) του Αρχιπελάγους, προσελκύουν τους εύπορους ιδιοκτήτες τους για να τις ανακαλύψουν με αυτά. Επίσης διακοπές με νοικιασμένα σκάφη επιλέγουν και πάρα πολλοί τουρίστες με μικρότερα βαλάντια, που συνεισφέρουν έτσι στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, κάτι που έχει πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες.

Η Λευκάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι ο ‘σύνδεσμος’ ανάμεσα στο Βόρειο και το Νότιο Ιόνιο, και πάρα πολλά είναι τα σκάφη που διέρχονται από τη διώρυγα (δίαυλο) για να εξυπηρετήσουν τη θαλάσσια πορεία τους, ή για να επισκεφτούν το νησί και να καταπλεύσουν στη Μαρίνα ή το λιμάνι της πόλης της.

Τι πρωτοαντικρίζουν όμως οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν το δίαυλο της Λευκάδας για την διέλευση τους από την περιοχή;

Ας αφήσουμε τις εικόνες να «μιλήσουν» από μόνες τους

Βόρεια είσοδος:

1ss

2s

3ssss

3ss

 

3_1

4_1

5_15σ

6_16σ

7

8

9

10

11

12

13_1

14

16

 

 

Νότια είσοδος (εδώ που συνεχίζεται το περιβαλλοντολογικό έγκλημα, έχει και μυρωδιές ωραίες..)

leukada_skoupidia


Να θυμίσουμε ότι για την διαπλάτυνση της διώρυγας (και για σχετικά έργα ) δαπανήθηκαν πρόσφατα περίπου 20εκ ευρώ, που ασφαλώς έχουν βοηθήσει τις θαλάσσιες μετακινήσεις που τόσο κωλυσιεργούσαν λόγω των πολλών προσαράξεων σκαφών που γίνονταν εκεί .

DSCN4469

DSCN4454

DSCN4478s


Το γεγονός αυτό μαζί με την μοναδικότητα του φυσικού τοπίου και των ιστορικών μνημείων του, δεν ξέρουμε κατά πόσο βοηθούν να ‘κρύβουν τα κακώς κείμενα’ μιας περιοχής που θα έπρεπε να είναι ο μοχλός ανάπτυξης όλης της Λευκάδας και των νησιών της.

Το θέαμα στη βόρεια είσοδο του διαύλου, που πρέπει να πούμε ότι η γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει είναι καλύτερη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια (δείτε εδώ), φυσικά αντικρίζουν και οι χιλιάδες επισκέπτες της Λευκάδας που διέρχονται από την πλωτή γέφυρα με τα αυτοκίνητα τους και οι επισκέπτες της περιοχής.

Πρόσφατες φωτογραφίες από τη περιοχή του Κάστρου, της Αμμογλωσσας και του Κάστρου της Αγίας Μαύρας με τη μοναδική φυσική ομορφιά

 22/6/2017  4.07 μμ

>