lefkada-news

Γιατί δεν δίνεται στην κυκλοφορία το Ακτιο – Βόνιτσα;- Κατασκευαστικές ατέλειες καταγγέλλει ο βουλευτής Λευκάδας

 

Η νοοτροπία της κορδέλας καθυστερεί τα πρώτα 15χλμ. του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία;

Οκτώμισι και περισσότερα χρόνια περίμενε η Βόνιτσα –και ειδικότερα η Δυτική Ελλάδα- να ολοκληρωθούν τα πρώτα 15χλμ, του αυτοκινητόδρομου στο Άκτιο-Αμβρακία, που θα κάνουν συντομότερο και –κυρίως- ασφαλέστερο το δρόμο στην περιοχή της Βόνιτσας.

Ένα πολύ σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού στο τόπο, το οποίο μπορεί να έγινε καθυστερημένα, κι όμως οι αρμόδιοι αν και είναι απολύτως όλα έτοιμα, επιλέγουν να καθυστερήσουν την παράδοσή του.

Γράφει ο: ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ
τ. Λυκειάρχης-Βόνιτσα

Όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι το τμήμα που ξεκινά περίπου 1,5χλμ μετά την Υποθαλάσσια Αρτηρία Ακτίου-Πρέβεζας και καταλήγει στη Βόνιτσα, στο ύψος του κόμβου με την Πάλαιρο, είναι απολύτως έτοιμο καθώς ολοκληρώθηκε η σύνδεση με τη ΔΕΗ και επιπλέον ανακοινώθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις απο την Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας.

 

46

45ΚΙ ΟΜΩΣ: Το τμήμα ΑΚΤΙΟ-ΒΟΝΙΤΣΑ ενώ είναι έτοιμο εδώ και μέρες, όμως δεν δίνεται ακόμα στην κυκλοφορία. Άραγε γιατί, ενώ είναι έτοιμο;
-Αλήθεια γιατί ένας έτοιμος δρόμος δεν μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία πριν από τα επίσημα εγκαίνια;

-Ακούγεται ότι παραμένει κλειστός λόγω της νοοτροπίας της κορδέλας. Μήπως οι εντυπώσεις επικρατούν της ουσίας και σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών;

-Γιατί όσοι κινούνται στο συγκεκριμένο σημείο να μην μπορούν να απολαύσουν την ασφάλεια και την άνεση λίγες ημέρες νωρίτερα;

Ήδη αυτή η ακατανόητη λογική -με την «ομηρία» ενός έτοιμου δρόμου- έχει στοιχίσει την ταλαιπωρία σε δεκάδες αυτοκίνητα, αφού αναγκάζονται να μετακινούνται στον υφιστάμενο δρόμο καρμανιόλα, όπου σχεδόν καθημερινά γίνονται τροχαία ατυχήματα.

Να τονίσω ότι σε 30-40 ημέρες καταφθάνουν τα πρώτα τσάρτερ στο Αεροδρόμιο Ακτίου και θα ήταν μία σημαντική ευκαιρία οι επισκέπτες να γνωρίσουν το νέο δρόμο, κάτι που φυσικά μόνο θετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει για την ευρύτερη περιοχή.

ΥΓ: Ας ελπίσουμε πάντως έστω και την τελευταία στιγμή οι αρμόδιοι να δώσουν το δρόμο σε κυκλοφορία το συντομότερο, με ή χωρίς εγκαίνια.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που τράβηξε σήμερα ο Μίλτος Πάτσης και το τελευταίο στρώμα ασφάλτου έχει πέσει στο δρόμο, οι ταμπέλες και οι πινακίδες έχουν μπει και πλέον αναμένεται να δοθεί στη Κυκλοφορία….

51

ΑΚΤΙΟ-ΒΟΝΙΤΣΑ-ΔΡΟΜΟΣ-(10)

 


Εντωμεταξύ κατασκευαστικές ατέλειες στη διασταύρωση Ακτίου – Βόνιτσα του δρόμου Άκτιο –Αμβρακία καταγγέλλει ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στον υπουργό Υποδομών, στον οποίο έστειλε αναφορά για το θέμα και εξέδωσε δελτίο τύπου με σχετικό φωτογραφικό υλικό. Δείτε παρακάτω:

 

img_20181130_130057-750x375---(1)Δελτίο Τύπου
Σοβαρές κατασκευαστικές ατέλειες στο νέο δρόμο Άκτιο-Αμβρακία καταγγέλλει ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.
Ειδικότερα ο βουλευτής καταγγέλλει κακοτεχνίες στο νέο ασφαλτοστρωμένο παράδρομο του αυτοκινητοδρόμου στη διασταύρωση Ακτίου-Βόνιτσας που έχουν ως αποτέλεσμα να μετατρέπεται, κάθε φορά μετά από δυνατή βροχή, σε λίμνη και να γίνεται εκτός από μη προσβάσιμος και επικίνδυνος για τους διερχόμενους.
Ο κ. Καββαδάς παραθέτει στον υπουργό σχετικό δημοσίευμα και φωτογραφικό υλικό που δείχνουν ότι, τα νερά που περνούν από τον αγωγό απορροής υδάτων που βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του δρόμου καταλήγουν στον παράδρομο, με αποτέλεσμα να λιμνάζει.
Ο βουλευτής ζητά την άμεση επισκευή των ατελειών, σημειώνοντας ότι οι παρεμβάσεις (έχει κατασκευαστεί ένα χαντάκι) που έχουν γίνει έως τώρα στο συγκεκριμένο σημείο, δεν λύνουν το πρόβλημα. Αντίθετα  το σημείο εξακολουθεί να πλημυρίζει με την πρώτη  νεροποντή, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία δεκάδων μόνιμων κατοίκων των γύρω περιοχών, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν πολλά επιπλέον χιλιόμετρα για να πάνε στη δουλεία τους.
Επιπλέον για το σημαντικό έργο του δρόμου Άκτιο – Αμβρακία, ο κ. Καββαδάς καταγγέλλει καθυστερήσεις στην παράδοση του πρώτου τμήματος του δρόμου, που ξεκινά 1,5χλμ μετά την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας που καταλήγει στη Βόνιτσα στο ύψος του κόμβου με την Πάλαιρο, που μετά από αρκετά χρόνια από την έναρξη των πρώτων εργασιών, είναι έτοιμο.

IMG_20181205_110608


ΑΝΑΦΟΡΑ

κ Υπουργέ,  
Με την παρούσα αναφορά σας διαβιβάζω δημοσίευμα, στο οποίο διαφαίνεται η ανάγκη έργων επισκευής στον παράδρομο του αυτοκινητόδρομου Άκτιο –Αμβρακία στη διασταύρωση Ακτίου-Βόνιτσας, ο οποίος μετατρέπεται σε λίμνη κάθε φορά που βρέχει και καθίσταται μη προσβάσιμος.
Ειδικότερα σημειώνεται ότι μετά από αρκετά χρόνια από την έναρξη των πρώτων εργασιών στον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία είναι έτοιμο προς παράδοση  το πρώτο τμήμα του δρόμου, που ξεκινά περίπου 1,5χλμ μετά την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας και καταλήγει στη Βόνιτσα, στο ύψος του κόμβου με την Πάλαιρο. Η παράδοση έρχεται ωστόσο σχεδόν ένα τρίμηνο αργότερα σε σχέση με τις προβλέψεις, καθώς ολοκληρώθηκε η σύνδεση με τη ΔΕΗ μετά την τοποθέτηση στύλων σε κόμβους και χώρους στάθμευσης, πρόβλημα που είχα επισημάνει στην με Αρ. Πρωτ. 4016 από 04.12.2018 ερώτησή μου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Πέραν των μεγάλων καθυστερήσεων στην παράδοση τμημάτων του οδικού άξονα Άκτιο –Αμβρακία, υπάρχουν και συγκεκριμένες σοβαρές κατασκευαστικές ατέλειες στο νέο δρόμο, οι οποίες θα πρέπει να επιδιορθωθούν άμεσα. Ειδικότερα, ο νέος ασφαλτοστρωμένος παράδρομος του αυτοκινητοδρόμου στη διασταύρωση Ακτίου-Βόνιτσας, περίπου 3 χλμ. από την υποθαλάσσια σήραγγα, μετατρέπεται από κάθε δυνατή βροχή σε λίμνη. Αυτοψία κατοίκων της περιοχής στο σημείο δείχνει ότι όλα τα νερά που περνούν από τον αγωγό απορροής υδάτων που βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του δρόμου καταλήγει στον παράδρομο, με αποτέλεσμα αυτός να μετατρέπεται σε λίμνη, κάτι που φαίνεται και στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες του δημοσιεύματος. Δυστυχώς, οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο σημείο (έχει κατασκευαστεί χαντάκι) δεν κρίνονται επαρκείς, καθώς το πρόβλημα παραμένει. Σημειώνεται επίσης ότι από το συγκεκριμένο παράδρομο διέρχονται καθημερινά δεκάδες μόνιμοι κάτοικοι των γύρω περιοχών, οι οποίοι πρέπει να κάνουν πολλά επιπλέον χιλιόμετρα για να πάνε στη δουλεία τους όταν ο παράδρομος πλημμυρίζει.

 

IMG_20181205_110843

12/2/2019  09.30

Comments

comments powered by Disqus
>