lefkada-news

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Δήμο Μεγανησίου

Πάνω από 20 εκατ. ευρώ σε 88 μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα κριτήρια της ενίσχυσης καθορίζονται από γεωμορφολογικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά

Εγκρίθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 88 μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας, για το 2019, με συνολικό ποσό ύψους 20.597.000,00 ευρώ. Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Μεγανησίου που θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 178000 ευρώ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει αυτούς τους δήμους εκτάκτως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Τα κριτήρια κατανομής της ενίσχυσης καθορίζονται βάσει γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών, συνδεόμενων με τη νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τον πραγματικό πληθυσμό, όπως επισημαίνεται στην απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, εκτός από την αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, υλοποίησε τη θέσπιση νέων κριτηρίων για την κατανομή αυτών των πόρων. Εκτός από τον πληθυσμό, πλέον θα λαμβάνονται υπόψη και μια σειρά άλλοι παράμετροι όπως η ορεινότητα, η νησιωτικότητα, καθώς και τα επίπεδα της ανεργίας και της φτώχειας της περιοχής.

Οι εν λόγω ενισχύσεις διατίθενται στους δικαιούχους Δήμους για την κάλυψη είτε λειτουργικών τους δαπανών, είτε για επενδύσεις και θα αποδοθούν με χρηματικές εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

pinakas1

pinakas2_0

12/4/2019 10.10

>