lefkada-news

Στον Πόντε έφτασε η ουρά των αυτοκινήτων που ήθελαν να περάσουν την πλωτή γέφυρα

Στον Πόντε έφτασε σήμερα η ουρά των αυτοκινήτων που ήθελαν να περάσουν την πλωτή γέφυρα μετά το προβλεπόμενο κλείσιμο της στις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα δεκάδες σκάφη που διέρχονταν τον δίαυλο, δείγματα και αυτά της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται στο νησί, σε θάλασσα και στεριά, τις τελευταίες μέρες.

Ταλαιπωρία στο δρόμο του Κάστρου λόγω των καθυστερήσεων του ανοιγοκλεισίματος της γέφυρας , υφίστανται εκτός από αυτούς που την χρησιμοποιούν και όσοι εκείνη την ώρα κατευθύνονται κυρίως προς τις κοντινές παραλίες της πόλης, αφού δεν υπάρχει διαγράμμιση που να ακολουθήσουν όσοι θέλουν να στρίψουν δεξιά, έτσι ώστε η ουρά των αυτοκινήτων να μην είναι στη μέση του δρόμου, αλλά να αφήνει χώρο να περάσουν όσοι δεν χρησιμοποιούν την πλωτή γέφυρα.

Αποτέλεσμα είναι, αν ‘εγκλωβιστείς’ στην κίνηση, μια διαδρομή 3 λεπτών να μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις κάνα μισάωρο για να την κάνεις. Θα μπορούσε όμως ο δρόμος να χωριστεί σε 3 λωρίδες, δύο προς την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας και μία μικρότερη με κατεύθυνση τη Λευκάδα, και να μη ταλαιπωρούνται τουλάχιστον  όσοι με κατεύθυνση το Κάστρο δεν χρησιμοποιούν τη πλωτή γέφυρα.

Να πούμε τέλος ότι από τη μεριά της Αιτωλοακαρνανίας, η ουρά των αυτοκινήτων στις 2.35(25 περίπου λεπτά μετά την αποκατάσταση της κυκλοφορίας), είχε φτάσει κοντά στη διασταύρωση για Πλαγιά- Περατιά.

DSCN4954-s

 

Ενδιαφέρον έχει να δούμε τι θα γίνει και τις επόμενες μέρες, που μπαίνουμε στην κορύφωση της τουριστικής σαιζόν, από πλευράς οδικής και θαλάσσιας κίνησης, στο προβληματικό αυτό σημείο του οδικού και θαλάσσιου δικτύου της Λευκάδας.

 

8/8/2017 3.43μ.μ

 

>