lefkada-news

Οι «8» που θα δώσουν μάχη για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Γαλιατσάτος, Κράτσα, Σπύρου, Αλεξάκης, Μπαλού, έχουν ήδη ανακοινώσει συνδυασμούς και υποψηφίους.

Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, θα δώσει τη δική του μάχη για να κρατήσει τα ποσοστά που του έδωσαν την διακυβέρνηση της Περιφέρειας στις εκλογές του 2014, με στόχο να ανανεώσει την λαϊκή εντολή για δεύτερη θητεία. Στη φαρέτρα του έχει τη διατήρηση του μεγαλύτερου μέρους των συνεργατών του και την ανανέωση κυρίως από το χώρο του «κέντρου», αν και -σύμφωνα με τους συνεργάτες του- φαίνεται ότι διεμβολίζει και κομμάτι της «δεξιάς».

Η Ρόδη Κράτσα, που έχει εγκατασταθεί στην Κέρκυρα τις τελευταίες ημέρες, καταβάλλει προσπάθειες να ρίξει τους τόνους εσωκομματικά, για να μπορέσει να συνεργαστεί με τον έτερο «γαλάζιο» διεκδικητή Σπύρο Σπύρου, στη λογική της Β’ Κυριακής.

Οι συνεργάτες του Σπύρου, από τη άλλη πλευρά, βλέπουν το δικό τους συνδυασμό να περνά στο Β’ γύρο απέναντι στον Θόδωρο Γαλιατσάτο και φουλάρουν μηχανές για την «μάχη της Κέρκυρας» στην οποία θεωρούν ότι υπερτερούν έναντι της ζακυνθινής καταγωγής επίσημης υποψηφίας της ΝΔ.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού, με τον Μπάμπη –που μετακόμισε στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας- στο πλευρό της πραγματοποιεί περιοδείες και συναντά εκπροσώπους κλάδων και φορέων, σε μια εκλογική αναμέτρηση που δεν θυμίζει παλαιότερες του ΚΚΕ.

Ο Αλέξης Αλεξάκης με προσεκτικά βήματα και χαμηλό προφίλ, προσπαθεί να συγκεντρώσει ποσοστά που θα του δώσουν λόγο και ρόλο στην επόμενη ημέρα.

Η Χ.Α. ρίχνει στη μάχη τον μοναδικό βουλευτή που εξέλεξε στα Ιόνια Νησιά, τον Ι. Αΐβατίδη, που ανακοίνωσε ότι θα τεθεί επικεφαλής συνδυασμού.

Στέφανος Σαμοΐλης για τη ΛΑΕ και Βέρα Κορωνάκη για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα κάνουν κι εκείνοι μια προσπάθεια, που πάντως ελέω απλής αναλογικής παρουσιάζει μεγαλύτερες ευκολίες για τους μικρούς συνδυασμούς σε σχέση με το παρελθόν.

Αν στα παραπάνω υπολογίσει κανείς ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, το εκλογικό τοπίο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

10/4/2019 11.50

corfupress.gr

>