lefkada-news

Χωρίς Δημόσιες τουαλέτες η Λευκάδα(upd)

Μια βασική παροχή που είναι απαραίτητη ιδίως σε μια περιοχή που δέχεται τόσους επισκέπτες κάθε χρόνο δεν υπάρχει, ούτε στην πόλη της Λευκάδας, αλλά ούτε στα δημοφιλέστερα θέρετρα και τις περισσότερες παραλίες του νησιού. Αναφερόμαστε στις δημόσιες τουαλέτες, που κατασκευάζονται για να εξυπηρετήσουν τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων που κινούνται στις πόλεις και σε δημόσιους χώρους.

Η Λευκάδα που δέχεται πολλούς επισκέπτες που έρχονται και φεύγουν αυθημερόν, χωρίς να έχουν κλείσει δωμάτιο, έχει ένα λόγο παραπάνω, για να έχει δημόσια αποχωρητήρια, αν θα ήθελε να εξυπηρετήσει τους τουρίστες της..

Απούσες όμως είναι οι δημόσιες τουαλέτες και από τις περισσότερες δημοφιλείς παραλίες του νησιού, που τις κατακλύζουν χιλιάδες άνθρωποι κάθε καλοκαίρι.  

Έτσι τις ανάγκες των επισκεπτών τις εξυπηρετούν στις κατοικημένες περιοχές τα καταστήματα που έχουν τουαλέτες (και το βράδυ τα στενά), ενώ στις παραλίες η ‘δουλειά ‘ γίνεται μάλλον στη θάλασσα, εκτός ορισμένων συνειδητοποιημένων που χρησιμοποιούν κοντινά ιδιωτικά αποχωρητήρια ή τις δημόσιες, που δεν είναι και στη καλύτερη κατάσταση στα θέματα υγιεινής, όπου υπάρχουν.  

Τώρα ίσως να αναρωτηθεί κανείς, ότι και τουαλέτες να υπήρχαν στις παραλίες, θα πήγαινε κανείς, ή η πλειοψηφία θα ακολουθούσε την εύκολη λύση;

Εμείς πάντως ‘ντραπήκαμε’, όταν μητέρα επισκέπτρια της Λευκάδας, μας ρώτησε στη δημοφιλέστερη παραλία του νησιού αν έχει δημόσια τουαλέτα να πάει το παιδάκι της, πριν μπει στη θάλασσα (για ψιλό), γιατί έτσι πρέπει να μαθαίνει όπως είπε, και τη θαυμάσαμε όταν, απτόητη, με 35 βαθμούς θερμοκρασία, το πήγε σε κοντινό καφέ και έκανε το σωστό..

Μάλλον λοιπόν, ως απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, όλα είναι ‘θέμα παιδείας’, ανατροφής αλλά και οργάνωσης…. 

 

9068457778_8b9d2da09a_b

 

Πύλη πρώτης βοήθειας και δημόσιας τουαλέτας σε παραλία της Βαλένθια

 

IMG_7332

 

Φωτογραφίες από το ίντερνετ

 

3044694893_23ab2d3ee6_b

 

 

Δημόσιες τουαλέτες στην Μύκονο

 

 

 

 4/7/2017  11.11 π.μ  upd 5.09 μ.μ

 

 

>